Fra vildnis til folkepark – Fruerlundparken fejrer 25-års jubilæum
Fruerlundparken inviterer til 25-års jubilæum torsdag d. 10. august kl. 16-21. Her vil blive serveret mad og drikke og fra kl. 17 vil der være livemusik med Sonny Poulsen. Der vil samtidig være mulighed for at gå en tur i Parken og snakke med de mange frivillige. Alle er velkommen.
Dagen er valgt ud fra, at det præcist er 25 år siden, at en flok ildsjæle tog initiativ til det, som vi i dag kender som Fruerlundparken.
Fruerlundparken blev til
I 1998 da man første gang kom ind i området var det hele et stort vildnis, hvor man ikke vidste hvad der kom en meter længere fremme. Stedet havde fået lov til at stå øde hen i 8 år, efter Øster Hurup sommerland lukkede ned. De gamle forlystelser stod som levn, man prøvede at rette enkelte op og de fik også lov til at stå nogle år, men de er efterfølgende blevet fjernet. Stedet bar tydeligt præg af forfald, hærværk, plyndring og ligegyldighed. Der blev kørt cirka 100 læs affald væk, men alt hvad man muligvis kunne genbruge gemte man fx søm og pind. Dem rettede man op for at se, om de kunne gøre gavn andre steder.
I starten skulle ildsjælene bevise over for Kommunen, at de kunne etablere et rigtig godt område. Det lykkedes. Så 1. maj 2000 blev stedet officielt overdraget til foreningen Fruerlundparken. Det har efterfølgende været ude for en vild udvikling med flere og større arrangementer. I dag er stedet ikke kun kendt og besøgt af folk fra lokalområdet men folk fra hele verdenen kommer dertil.
Fruerlundparkens bestyrelse siger tak
Fruerlundparkens første formand var Allan Krone, han var med til at starte det hele op. Han fratrådte posten i 2000, hvor Aage Husum trådte til indtil 2008. Herefter overtog Poul Madsen posten og har besat den godt i de seneste 15 år.
Fruerlundparken var aldrig blevet til det, som den er i dag, hvis ikke det havde været for de mange ildsjæle som har brugt rigtig mange timer på stedet. Dem vil bestyrelsen gerne sige en stor tak til. Vi kan alle noget hver især, men sammen kan vi alt.
Samtidig skal der lyde en stor tak til fonde samt sponsorer som har støttet os igennem årene og troet på vores mange projekter. Uden dem havde Fruerlundparken heller ikke set ud som den gør og været igennem den enorme udvikling.
Hvis vi ser bort fra corona har der de seneste år været cirka 20-25.000 gæster igennem Parken årligt. Vi tror dog, at det bliver slået i år. Det betyder også, at der de næste par år knap nok er en ledig weekend mellem påske og oktober.
LÆS OGSÅ: Efterladt bål sendte brandvæsnet afsted