ForsideHadsundLaura Holm: Når de unge rækker ud

Laura Holm: Når de unge rækker ud

- Annonce -

Når de unge rækker ud

Af Laura Holm (C), Byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune Nebstrupvej 1, Norup

Det er næppe gået nogens næse forbi, at der i mange måneder (måske ligefrem år) har været kontinuerlige dialoger på lokale Facebooksider omhandlende unge og deres færden i gadebilledet. Det omhandler ofte larm fra musik, snak eller scootere, som mere eller mindre altid resulterer i et dem og et os. Jeg har tidligere skrevet om ungezoner i Mariagerfjord, fordi der i min optik mangler noget til unge – altså dem, som ikke er en del af foreningslivet med idræt, spejder eller kreativt værksted. 

I Mariagerfjord har vi allerede gode klubber i de fleste af vores byer, men klubben har ofte kun åbent to dage om ugen i et bestemt tidsrum. Så der mangler noget til resten – både af de unge og af tiden. 

Derfor blev jeg også begejstret, da en gruppe unge kontaktede mig på min byrådsmail, fordi de tidligere havde set nogle af mine opslag online. De ville gerne mødes, og de ville gerne ideudvikle. Stærkt!

”Når vi ikke ejer noget, så har vi heller ikke noget at miste”

Sådan sagde en af de unge, da vi mødtes i torsdags. De er mellem 15-17 år, bosat i og udenfor Hadsund – og det er dem, det handler om. Også skriverierne på Facebook.

For de er helt bekendt med, at det er uhensigtsmæssigt at sidde store grupper på Torvet, køre hurtigt på scooteren i gågaden om natten, høre højt musik på villavejene, placere sig ude foran Rema, grille på Munchs Egn og efterlade glasskår eller løbe rundt i Butikscentret om vinteren for at holde varmen. De ved det godt. ”Vi ønsker ikke at genere nogen, men vi mangler et sted, hvor vi må have lov til at være”. 

Jeg hørte det ikke som ansvarsfraskrivelse, for ofte er det nogle få, som gør det surt for de mange. Men kan man egentligt etablere et sted til unge, der er åbent hele tiden, som ikke er placeret helt centralt, men stadigvæk så tæt på byen, at forældrene ikke skal køre hele tiden – og kan man undgå hærværk, stoffer og øvrige uønsket elementer? Jeg tror det. Jeg tror på, at det handler om ejerskab. Om at føle sig lyttet til, og om at lade det komme an på en prøve. 

Spottet

De unge havde talt om, at det faktisk slet ikke skulle hedde noget med unge. Ja, der kan man bare se – her blev jeg blot endnu en voksen, som troede, jeg vidste, hvad der var oplagt og smart. Nej, det kunne fx hedde ’spottet’, for det er det, de kalder steder, de mødes. 

I Havndal tester Randers Kommune netop nu et såkaldt midlertidigt ungemiljø, fordi unge også dér efterspørger sociale samlingssteder. Det synes jeg også, vi skal prøve af i Mariagerfjord – og hvorfor ikke starte med et spot i Hadsund?

Det vil her være helt oplagt at tage en indledende samtale med den nyansatte by-, aktivitets- og foreningskoordinator i Hadsund (Hadsund Håndværker og Borgerforening) for at samle flere gode kræfter, som kan arbejde aktivt for at imødekomme det vigtige opråb, de unge kommer med. 

For mig er det et vigtigt anliggende, og den dialog, jeg lige har haft med nogle af de unge, er vigtig, og der var virkelig gode input – og der kan jo være andre, som tilsvarende har gode ideer, de ikke kun vil dele på Facebook, men som de vil dele med mig. Derfor har jeg allieret mig med nogle af de unge, og vi er at finde på Torvet under sejlet fredag den 25. august fra 16-18. Vi håber at se jer. 

LÆS OGSÅ: Anja Schønwandt åbner foto- og videostudie i Hobro

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER

Dødsfald – Mariager

Hadsund-Peter kom med julemanden

- Annonce -

Seneste artikler