ForsideHobroKunstetagerne i Hobro: Kunstnermøde i udstillingen Dansk Gobelinkunst

Kunstetagerne i Hobro: Kunstnermøde i udstillingen Dansk Gobelinkunst

- Annonce -

Kunstetagerne i Hobro: Kunstnermøde i udstillingen Dansk Gobelinkunst

Lørdag den 26. august kl. 13 fortæller de to vævere Margrethe Agger og Anet Brusgaard om sammenslutningen Dansk Gobelinkunsts aktuelle udstilling i Kunstetagerne. Udstillingen, som omfatter knap 40 værker af 16 af Danmarks førende billedvævere, markerer gruppens 25 års jubilæum. Agger og Brusgaard har været med fra gruppens begyndelse, og til kunstnermødet vil de, med afsæt i egne værker, fortælle om gruppens baggrund, historie og om gobelinkunsten generelt. Kunstnermødet varer en god times tid. Deltagelse er gratis for medlemmer af Mariagerfjord Kunstforening, øvrige betaler kr. 50. – Billetter kan købes i døren.

Margrethe Agger. Lille blomstersang, 2023

Margrethe Agger, f. 1943 er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i København 1966. Hun har haft eget værksted siden 1967. I dag bor og arbejder hun på Sjællands Odde, og naturen, lyset og farverne er vigtige dele af hendes motivverden. Til jubilæumsudstillingen har hun skabt fem nye gobeliner med blomstermotiver i uld. Forlægget er fotos fra haven omkring hendes gård, og spillet mellem former og farver skaber på én gang naturalistiske og komplekse motiver.

Anet Brusgaard. Rococo, 2016

Anet Brusgaard, f. 1942 er uddannet på Skolen for Brugskunst 1980 og videreuddannet på den franske gobelinskole École Nationale d’Art Decoratif d’Aubusson i årene 1989-90.
Anet Brusgaards gobeliner i uld og silke kredser ofte om tidligere tiders kunst, som hun fabulerer over. I udstillingen ses det i bl.a. gobelinen Rococo, hvor en dekomponeret rokokostol, med hvad dertil hører af guld- og silketråde, glimter på en sort baggrund. Det genkendelige motiv gøres abstrakt og flyttes dermed fra illustration til kunstnerisk motiv.

Skulle man have lyst til at høre mere om udstillingens øvrige kunstnere, er der gratis omvisning torsdag den 17. august kl. 15. Man møder bare op i Kunstetagerne.  

LÆS OGSÅ: Indbrudstyve og andre kriminelle i Mariagerfjord blev hjemme under stormvejret

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Det nye menighedsråd i Hobro Sogn

- Annonce -

Seneste artikler