ForsideMariagerHobro og Mariager holder vejret og kræver politisk handling mod iltsvind

Hobro og Mariager holder vejret og kræver politisk handling mod iltsvind

- Annonce -

Hobro og Mariager holder vejret og kræver politisk handling mod iltsvind

Alle er velkomne søndag d. 29. oktober kl. 12.00, når DN-Mariagerfjord sammen med mange andre foreninger deltager i det landsdækkende arrangement Danmark Holder Vejret, hvor danskere på tværs af landet laver et fælles opråb for vores gispende havmiljø.

De danske fjorde og indre farvande er ramt af et kvælende iltsvind. Havbunden er mange steder død, fisk og bunddyr gisper, og døde fisk driver i land. En meget trist sag, der for alvor gik op mange danskere, da Berlingske for nylig bragte den opsigtsvækkende billedserie Et stort stykke af Danmark er ved at dø med undervandsfotos af døde havbunde i en række danske fjorde og farvande.

Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Forskere har i årtier advaret og forklaret, at den altoverskyggende årsag er landbrugets udledning af kvælstof. Alligevel står vi i dag med et historisk massivt iltsvind og nærved døde havmiljøer.

Derfor har en række organisationer taget initiativ til et landsdækkende opråb for akut politisk handling mod iltsvind under navnet Danmark Holder Vejret søndag d. 29. oktober.

Her mødes danskere på tværs af landet og holder vejret på samme tid kl. 12.00. De holder vejret som symbol på fiskene, der gisper efter vejret og for at sende et signal til Folketinget.

Mariager Fjord har i årevis lidt af iltsvind hver sommer, så kom og vær med til at sende et klart budskab fra Mariagerfjord Kommune.

Mød op på Hobro Havn ud for Det Røde Pakhus eller på Mariager Havn ud for Saltcenteret søndag d. 29. kl. 12.00 hvor vi alle holder vejret i 30 sekunder imens vi tager et gruppebillede.

Danmark Holder Vejret er blevet til på initiativ af Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Danmarks Sportsfiskerforbund, Dansk Sportsdykker Forbund og Dansk Sejlunion.

Læs mere og find alle arrangementer på www.danmarkholdervejret.dk

LÆS OGSÅ: Principper for strategisk byudvikling i Hobro

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

Ungdomsbadminton vender tilbage i Arden

Dødsfald – Mariager

Nederlag i Køge