ForsideHadsundLaura Holm: Små enheder til små mennesker – børnene vandt i Hadsund

Laura Holm: Små enheder til små mennesker – børnene vandt i Hadsund

- Annonce -

Små enheder til små mennesker – børnene vandt i Hadsund

Af Laura Holm, Byrådsmedlem i Mariagerfjord

Jeg får næsten lyst til at indlede dette skriv med ordene ”hallelujah!” – måske fordi det er juletid, men mest fordi det er følelsen, jeg har indeni, ovenpå det seneste møde, der blev afholdt i Børn- og familieudvalget. Her besluttede et enigt udvalg nemlig at indstille til byrådet, at vi ønsker at stoppe planerne om at samle institutionerne i Hadsund – og bygge én ny stor institution til områdets ca. 250 børn, som der ellers politisk blev lagt op til i forrige byrådsperiode.  

I stedet vil vi hellere bevare de eksisterende institutioner, som kan renoveres og opgraderes med det, de respektive institutioner behøver eller mangler.

Et hjertebarn for flere

Som lokalpolitiker og mor er jeg usigeligt glad for beslutningen, for jeg har aldrig ønsket én stor institution. Da emnet var på sit højeste for få år siden, skrev jeg sammen med en del andre bekymrende borgere (primært forældre til småbørn) også mange læserbreve – fordi jeg ville sikre, at det da for guds skyld ikke skete. Og nu er vi så her. Det lykkedes. For mig har det været afgørende at kunne bevare diversiteten og små enheder, fordi jeg helt personligt mener, at det er bedst for børnene – i forhold til tryghed, udvikling og omsorg, som netop muliggøres i den allerede eksisterende udformning, vi kender i Hadsund i dag. Her sætter den enkelte daginstitution sit eget præg på rammerne – og vigtigst: på indholdet, hvor der er plads til forskellige pædagogiske tilgange. Det er også væsentligt at nævne, at Regnbuen, Lærkereden, Spiren, Solstrålen og Væksthuset er placeret på forskellige lokationer rundt om i byen, så trafikken ikke samles ét sted. Det øger tilgængeligheden for mange børnefamilier, og det mindsker det potentielle trafikkaos pga. manglende infrastruktur ude ved Hallen (hvor placeringen af den store institution skulle have været), som mange af os også påpegede dengang.  

Bæredygtighed og børnene i fokus

I udvalget har vi i processen til denne beslutning løbende og aktivt haft inddraget både forældrebestyrelser, medarbejdere, børn og forældre i det, vi kalder, Område Øst samt repræsentanter fra Hadsund Skole, der alle har bidraget med faglige aspekter i forbindelse med fx overgange for børnene, børneflow i de respektive dagtilbud, organisering og betydningen af det gode børneliv.

Når vi vælger ikke at bygge nyt, så følger vi også bæredygtighedsparadigmet, som lyder: ”det mest bæredygtige er dét, vi ikke bygger”, og det er i sig selv positivt. Afhængig af, hvordan og hvor meget der skal ombygges, kan der i projekterne også arbejdes med bæredygtighedstiltag som fx energibesparelser.

I udvalget har vi lyttet til eksperter, personale og forældre, og i min optik har vi valgt den retning, der tjener vores børns trivsel bedst. Og når vi så også har minimumsnormeringer in mente, så føles det vitterligt som om, at julen kom tidligt i år, og at den bedste gave hermed er givet til børnene i Hadsund.

LÆS OGSÅ: 30.000 unge mellem 25 og 29 år er uden job og uddannelse – se tallet for Mariagerfjord

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler