ForsideMariagerfjordDAVA Foods præsterer flot overskud i 2023 – og er klar til...

DAVA Foods præsterer flot overskud i 2023 – og er klar til fremtiden

- Annonce -

DAVA Foods præsterer flot overskud i 2023 – og er klar til fremtiden

Fødevarevirksomheden DAVA Foods Denmark A/S, som producerer og sælger friske æg og pasteuriserede ægprodukter til detail og foodservice, kommer ud af 2023 med et solidt resultat på 24,6 mio. kr. mod 16,0 mio. kr. i 2022.

Selskabets solide resultat skyldtes blandt andet høje spotmarkedspriser på verdensmarkedet i 2023 grundet en underforsyning af æg, som var forårsaget af massive udbrud af fugleinfluenza i Europa og USA. Underforsyningen påvirkede den internationale prissætning, hvilket både selskabet og den danske ægbranche nød godt af.

Udover konjunkturerne, der påvirkede den danske ægbranche positivt, blev der oplevet en øget markedsvækst, som forventes at følge med ind i 2024. Derfor investerede selskabet i flere robotter til automatisering og effektivisering til virksomhedens produktionsfaciliteter for at kunne øge selskabets kapacitet og være klar til fremtiden.

Adm. direktør Ivan Noes forklarer: ”Vi har øget vores kapacitet på vores pakkeanlæg, så vi følger den markedsvækst, der er i markedet. Derfor har vi nu en kapacitet på vores ægpakkeri, palletering og robotanlæg, der faktisk er langt større, end det vi i dag omsætter – for at være fremtidssikrede.”

Ligeledes investerer selskabet aktivt i udvikling af æggehvidebaserede sportsernæringsprodukter under brandet DAVA® whitePRO. Serien består af proteindrikke og -omeletter, og der arbejdes løbende på at udvikle flere produkter.

Det er derfor heller ikke forventningen i selskabet, at der i 2024 bliver solgt færre æg eller proteinprodukter, eller at udbuddet på verdensmarkedet udfyldes – tværtimod.

Adm. direktør Ivan Noes har store forventninger til fremtiden og forventer endnu et godt år i 2024: ”Vi forventer, at flere kommer til at bruge flere æg i den daglige kost, da det er en fødevare med en ernæringsmæssigt god profil og et lavt klimaaftryk. Alt afhængig af hvilken klimaundersøgelsesmetode vi bruger, så ligger vi mellem 1,4 og 1,8 CO2-ækvivalenter per kilo æg. Det er vi stolte af. Med den øgede kapacitet i vores produktion er vi klar til fremtiden – hvad end efterspørgslen måtte være.”

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

Salmonella i hakket oksekød

Det nye menighedsråd i Arden