ForsideArdenDialogmøde med Arden Kulturhusforening og Udvalget for Kultur og Fritid

Dialogmøde med Arden Kulturhusforening og Udvalget for Kultur og Fritid

- Annonce -

Dialogmøde med Arden Kulturhusforening og Udvalget for Kultur og Fritid

Jævnfør gældende rammeaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Arden Kulturhusforening skal der afholdes et dialogmøde mellem Udvalget for Kultur og Fritid og Arden Kulturhusforening én gang pr. byrådsperiode. Rammeaftalen gælder for perioden 2021-2024. Der er dialog mellem Arden Kulturhusforening og fagenheden om en ny aftale, der kommer til politisk godkendelse inden udgangen af 2024.

I forbindelse med møde den 14. august 2024 i Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune er der planlagt dialogmøde med Arden Kulturhusforening.

Indstilling: Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Udvalget for Kultur og Fritid: At dialogen tages til efterretning.

Inddragelse: Repræsentanter fra Arden Kulturhusforening er inviteret ind til dialog.

Sagsfremstilling

Arden Kulturhusforening er med til at skabe og understøtte livet i Arden Kulturhus. Foreningen tager initiativ til og er samarbejdspart i mange forskellige aktiviteter, blandt andet koncerter, foredrag og teater.

Repræsentanter fra foreningen er inviteret til dialog med Udvalget for Kultur og Fritid. Foreningen har fremsendt nedenstående punkter, som de vil tage udgangspunkt i i dialogen med udvalget:

  • Det overordnede formål med kulturhuse i kommunen
  • Samarbejdskultur og synergi
  • Lokalt særpræg kontra kommunal harmonisering
  • Bibliotekets rolle i kulturhusene.

Arden Kulturhusforening og Mariagerfjord Kommune indgik i 2021 en fireårig rammeaftale. Aftalen er gældende for 2021-2024 og er under genforhandling. Aftalen har til formål at definere og tydeliggøre rammerne for samarbejdet mellem parterne for i gensidig og fælles interesse at kunne realisere de målsætninger, som er formuleret i Kulturhusforeningens vedtægter:

  • At drive et medborger- og kulturhus
  • At skabe rammer for kultur- og fritidsaktiviteter
  • At udvikle Kulturhuset til et aktivt kulturcenter, der alene og i samarbejde med andre tiltrækker og engagerer et bredt publikum
  • At støtte udviklingen af sociale og kulturelle netværk i det lokale samfund.

Nuværende aftale inklusive bilag er vedlagt som bilag til dagsordenspunktet. En ny aftale skal godkendes af Udvalget for Kultur og Fritid.

Økonomi: Arden Kulturhusforening modtager et årligt tilskud fra Mariagerfjord Kommune. I 2023 fik foreningen udbetalt 88.000 kr. i tilskud.

Bilag
Rammeaftale – Kulturhuset i Arden og Kultur og Fritid
Bilag til rammeaftale – Arden Kulturhusforening

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER

Dødsfald – Arden

- Annonce -

Seneste artikler