Eurowind Energy har sikret sig tilladelser til 29 nye energiprojekter, herunder to i Danmark
Flere af projekterne er allerede i gang med at blive opført.
I alt er 932 MW grøn strøm fra vedvarende energianlæg på vej ind i det europæiske elnet. En ny opgørelse viser, at Eurowind Energy i det seneste regnskabsår har opnået tilladelser til 29 projekter på tværs af Europa. Langt de fleste projekter har sikret nettilslutning, hvilket er afgørende for, at projekterne kan levere strøm til det europæiske elnet og forbrugere.
“Det glæder mig, at Eurowind Energy formår at fastholde sine vækstambitioner i et marked præget af hård konkurrence. Vores stærkeste kort er vores erfaring og evne til at eksekvere, når vi igangsætter nye projekter. Derudover er vores indgående markeds- og branchekendskab en nøglefaktor i at identificere de projekter, der har det stærkeste potentiale både i forhold til output og økonomi,” siger Jens Rasmussen, CEO for Eurowind Energy.
Projekterne omfatter både sol- og vindenergi. 19 af dem er solcelleparker, og 10 er vindparker. Det største projekt er i øjeblikket under opførelse i Bulgarien, hvor en solpark på 237 MW er ved at tage form.
Størstedelen af projekterne med byggetilladelser er placeret i Eurowind Energys kernemarkeder: 11 projekter i Polen, fem i Tyskland og tre i Rumænien. I Slovakiet, som er et af de nyere markeder, har virksomheden for første gang sikret sig byggetilladelser til to projekter.
I Danmark, hvor Eurowind Energy har sit hovedkvarter, har virksomheden opnået to nye tilladelser: én i Ulkær Mose, hvor der skal opføres vindmøller, og én i Handest Hede, hvor de eksisterende vindmøller vil blive suppleret med solceller i en hybridpark.
Denne udvikling viser, at Eurowind Energy fortsat holder fast i ambitionen om konstant at udvide sin portefølje af energiparker til gavn for den grønne omstilling. I øjeblikket har Eurowind Energy vind-, sol- og hybridparker med en samlet kapacitet på mere end 1,3 GW i egne anlæg, og de nye tilladelser vil fordoble den eksisterende kapacitet inden for en kort tidshorisont. Derudover har virksomheden en udviklingsportefølje på 53 GW, inklusive Power-to-X- og batteriprojekter.
Hvorfor skal danske andelshavere bære den risiko at investere i og fremme, den grønne omstilling i fjerne egne af Europa!!
I nogen af de nævnte lande kan de ikke engang stave til grøn omstilling!!