ForsideArdenKære Region Nord: Lad Nærbanen gå fra Nord til Syd og med...

Kære Region Nord: Lad Nærbanen gå fra Nord til Syd og med tog hver halve time – Lad os skabe et sammenhængende Nordjylland!

- Annonce -

Kære Region Nord: Lad Nærbanen gå fra Nord til Syd og med tog hver halve time – Lad os skabe et sammenhængende Nordjylland!

Af: Arden Fællesråd

I disse dage foregår der forhandlinger om den fremtidige togdrift i Region Nordjylland og Himmerland. Regionen har modtaget et forslag, som skal behandles i Regionsrådet på mandag den 19. august.

Stationen og den daglige togdrift er afgørende for Arden og det omkringliggende område. Derfor følger vi nøje de igangværende forhandlinger om regionens fremtidige togdrift, og vi mener, det er vigtigt at give vores input.

For os er det afgørende, at Arden får en togbetjening, der er på niveau med andre stationsbyer i Region Nordjylland. Vi støtter derfor forslaget om at forlænge nærbanen fra Skørping videre til Arden og Hobro. Dette vil ikke kun fremme regionens udvikling, men også styrke erhvervslivet, øge væksten og forbedre mobiliteten og sammenhængskraften i hele regionen.

Halvtimesdrift er en standard, som mange andre stationsbyer i Nordjylland allerede nyder godt af. Vi håber, at der nu skabes lighed, så også Arden får denne service og bliver en del af nærbanenettet. Halvtimesdrift er særlig nødvendig i en by som Arden, hvor mange pendler til og fra arbejde og uddannelse. Byens fortsatte vækst kræver bedre togforbindelser, og nærbanen til Arden og Hobro med halvtimesdrift vil udfylde et behov og medføre store positive effekter for vores by og opland. Det vil skabe mere fleksible og effektive transportmuligheder for både pendlere og rejsende samt styrke brugen af kollektiv trafik, hvilket vil være en stor gevinst for lokalsamfundet, de omkringliggende byer og hele regionen.

For at sikre den samme betjening af Arden, er det også vigtigt, at IC-toget fortsat stopper i Arden, i hvert fald indtil nærbanen er en realitet. Dette vil sikre halvtimesdriften og fortsat mulighed for at pendle sydpå ud af regionen, hvilket er afgørende for os og andre stationsbyer i Himmerland.

Arden By er vokset op omkring stationen, og vi tror fortsat på, at togdriften kan være en drivkraft for byens udvikling, som den har været i over 100 år. Så kære Region Nord, lad os stå sammen og skabe en sammenhængende nordjysk region med gode forbindelser og stærk mobilitet mellem vores byer og resten af Danmark.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER

Dødsfald – Arden

- Annonce -

Seneste artikler