ForsideArdenFrank Damborg: En ildsjæl i Arden fylder 70 år

Frank Damborg: En ildsjæl i Arden fylder 70 år

- Annonce -

Frank Damborg: En ildsjæl i Arden fylder 70 år

Frank Damborg fra Arden runder 70 år den 17. oktober, og i den anledning tog Mariagerfjordposten.dk en snak med ham, over en kop kaffe, for at høre om hans mange oplevelser og dedikation til sit lokalsamfund.

Gennem årene har Frank skabt og støttet utallige projekter i Arden, som i dag er en del af byens identitet.

Frank Damborg nyder en kop kaffe, mens han reflekterer over sine mange år som frivillig i Arden. Foto: Mariagerfjordposten.dk

Kampen om Mosen: Legeplads og dyrepark

Frank Damborgs engagement i Arden startede for alvor i oktober 2003, da han deltog i en arbejdsdag arrangeret af Arden Borgerforening for at opføre en ny legeplads i Mosen. Det begyndte som et fællesprojekt, men som dagene gik, blev gruppen mindre. Frank og en lille kerne af frivillige fuldførte legepladsen i maj 2004. Men Frank havde større planer.

“Jeg foreslog formanden for Borgerforeningen, at vi skulle lave en indhegning til dådyr på den modsatte side af legepladsen,” fortæller Frank. Svaret var et klart nej: “Der skal ingen dyr herud.” Men Frank var ikke sådan at slå ud. Sammen med Peter Skott, en anden ildsjæl i byen, besluttede de sig for at tage sagen i egen hånd.

Frank og Peter stiftede en ny forening i marts 2004 med det formål at etablere Arden Dyrepark. De stod over for modstand, idet andre i byen havde udset sig området til at opføre en rhododendronpark i stedet. Efter en del møder, hvor kommunen til sidst overlod beslutningen til en landskabsarkitekt, blev det Frank og hans projekt der fik grønt lys. Dyreparken blev en realitet, skabt af frivillige kræfter, mens kommunen anlagde rhododendronparken – det tidligere anlæg ved siden af ældreboligerne midt i byen – så der var heldigvis plads til begge tiltag i byen.

“Succesen kender vi alle,” bemærker Frank med et smil, når han ser tilbage på projektet.

Skulpturparken: En ny tradition ser dagens lys

I 2017 besøgte Frank og hans kone Dorthe Skulpturparken i Hune. Her fik han øje på nogle kunstnere, der skabte træfigurer med motorsave. “Det skal vi da have i Arden,” tænkte han straks. Ideen blev til virkelighed takket være en arv fra Knud Børge Sørensen, som ønskede, at pengene blev brugt til figurer i Arden by.

Bestyrelsen besluttede at hyre tre motorsavs-kunstnere til at skabe skulpturer i Arden. Vildsvin, en dinosaur og en ulv blev resultatet, og i 2018 blev skulpturarrangementet en årlig tradition i Kristi Himmelfartsferien. Det er nu et underudvalg af Arden Fællesråd, der står for arrangementet.

“Succesen kender vi alle,” gentager Frank, som igen har sat sit præg på byen.

Fra brevdueforening til selskabslokale

I sommeren 2017 blev Frank kontaktet af Knud Egon fra Arden Brevdueforening, som foreslog, at Arden Dyrepark skulle overtage brevdueforeningens lokaler til foderopbevaring. Frank så en anden mulighed: “Det skal da laves om til udlejningslokaler,” tænkte han.

Med en stor donation på 600.000 kroner fra den nu opløste Arden Gadelysforening og hjælp fra en række frivillige, blev det gamle dueslag forvandlet til Arden Selskabslokale Dueslaget. Ombygningen startede den 1. maj 2018 og blev færdig den 1. oktober samme år, efter en investering på ca. 1,3 millioner kroner.

“Succesen kender vi alle,” bemærker Frank stolt og tilføjer, at huset allerede i år har været udlejet 60 gange.

En passion for håndværk og kunst

Frank, der er uddannet tømrer, har gennem mange år arbejdet som praktisk handyman i børnehaverne i Arden, indtil han gik på pension i 2016. Ved siden af sine mange projekter har han også dyrket sin passion for trædrejning i sit hyggelige værksted. I de senere år har han dog skiftet fokus til maleri, og hans værker pryder ikke blot hans eget hjem, men er også eftertragtede blandt andre.

Midt i sine mange aktiviteter fandt Frank også tid til at skrive en bog om sin barndom og opvækst i Arden, “Fra original til kopi.” Bogen blev udgivet med stor succes i et propfyldt kulturhus.

Frank Damborg er en ægte ildsjæl, der med sine initiativer og frivillige indsats har sat et uudsletteligt præg på Arden – Og trods sine efterhånden mange år på bagen, er han stadig fuld af energi og klar til nye udfordringer. For Frank er succesen aldrig langt væk, når han først sætter sig et mål.

Åbent Hus for at fejre Frank Damborg

For at markere sin 70-års fødselsdag inviterer Frank til Åbent Hus i Dueslaget den 19. oktober mellem kl. 12-17. Alle er velkomne til at komme forbi, ønske tillykke og nyde et par hyggelige timer sammen med Frank og hans familie.

Et af Frank Damborgs farverige malerier Foto: Mariagerfjordposten.dk
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Fødselsdag

Bestil en politibetjent

Dødsfald – Arden

- Annonce -

Seneste artikler