ForsideHadsundRejs tilbage i tiden med Hadsund-Peter - Gratis togtur i Mariager 1....

Rejs tilbage i tiden med Hadsund-Peter – Gratis togtur i Mariager 1. september

- Annonce -

Rejs tilbage i tiden med Hadsund-Peter – Gratis togtur i Mariager 1. september

Søndag den 1. september bliver en travl og begivenhedsrig dag hos veteranbanen i Mariager. På denne særlige dag er det gratis at tage en tur med de historiske tog, der kører mellem Mariager og Handest, takket være støtte fra ELRO-Fonden. Det er en unik mulighed for at opleve Danmarks længste veteranbane, og man kan rejse hele dagen, “lige så tosset, man vil”.

Sæsonafslutning med stil

Denne første søndag i september markerer afslutningen på sommersæsonen, og veteranbanen slår derfor alle remiseporte op for sine gamle køretøjer. I samarbejde med ELRO-Fonden præsenterer banen, hvad danske fabrikker gennem årtier har skabt af imponerende jernbanemateriel og vognbygningskunst. “Det er kulturhistorie for alle pengene,” fortæller driftsbestyrer Frits Sørensen entusiastisk.

Afgang til veterantoget. Foto Josefine B. Brader

Hadsund-Peter i aktion

Særligt fokus er der på det historiske lokomotiv “Hadsund-Peter”, der i år er hele 98 år gammelt. På ELRO-dagen kører Hadsund-Peter tre dobbeltture fra Mariager kl. 09:45, 12:05 og 15:15 med retur fra Handest kl. 10:45, 13:15 og 16:25. Udover Hadsund-Peter kan man også opleve det flotte røde diesellokomotiv bygget hos Frichs i Århus samt seks andre tog, som sikrer en travl og spændende dag på skinnerne.

Modelbanen var det store trækplaster i Handest. Foto: Asger Christiansen

Modelbaneudstilling og musikalsk underholdning

For de rejsende, der ankommer til Handest station, venter en særlig overraskelse. Modelbaneklubben Gudenåen fra Randers opstiller et 9 kvadratmeter stort modelbaneanlæg, der byder på en miniatureverden af kendte bygninger fra det gamle Randers. Anlægget er en fascinerende oplevelse for både store og små, hvor blandt andet den gamle privatbanestation i Rosenørnsgade i Randers er blevet genskabt i detaljer. Herfra udgik Hadsund-Peter i sin tid, og minsandten om ikke modelbyggerne har fremstillet
en model af den lange gamle træmotorvogn, som kørte på Hadsundbanen til 1969, og som nu atter kører hos veteranbanen efter 54 års stilstand.

Og som om det ikke var nok, underholder veteranbanens husorkester, Sigfreds Fodvarmere, på stationen i Handest med deres muntre og livlige musik, hvilket sikrer en festlig stemning dagen igennem.

Sigfreds Fodvarmere modtager det røde dieseltog i Handest. Foto: Asger Christiansen

Praktisk information: “Kom i god tid”

Det første tog afgår fra Mariager station kl. 09:45 med flere afgange løbende dagen igennem. Dagens sidste tog ankommer tilbage til Mariager kl. 17:10. Billetter kan afhentes på stationskontoret i Mariager eller i kiosken på Handest station. I dagens anledning er der trykt fine gammeldags ELRO-billetter i brunt pap, som giver en ekstra nostalgisk oplevelse.

Frits Sørensen opfordrer alle til at komme i god tid: “Ganske vist er det meste af vores materiel ude at køre, men der er dog ikke ubegrænset med plads.”

Hadsund-Peter kører på ELRO-dagen, så kom og få en gratis tur. Foto: Asger Christiansen
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Coop satser på Brugsen

- Annonce -

Seneste artikler