ForsideMariagerfjordStor succes for ”30 Fjorde 30 Dage” på Mariager Fjord

Stor succes for ”30 Fjorde 30 Dage” på Mariager Fjord

- Annonce -

Stor succes for ”30 Fjorde 30 Dage” på Mariager Fjord

”30 Fjorde 30 Dage” på Mariager Fjord blev en kæmpe succes og overgik alle forventninger. Eventet, der samlede både sejlere og landkrabber, bød på en spektakulær samling af over 35 både og kajakker, der fulgte ruten enten fra Hadsund eller Mariager havn.

Baggrunden for arrangementet er alvorlig. Hvis vores børnebørn en dag skal have muligheden for at opleve en fjord fuld af fisk og liv, er det ifølge Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord nu, vi skal handle. Fjorden er på randen af at dø, men der er stadig en chance for at redde den, hvis vi sammen reducerer udledningen af gødning fra de omkringliggende landbrug, lyder det fra foreningen.

“Vi skal sende et klart signal til politikerne: handling kræves nu,” udtaler Peter Toubøl, bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord. “Landbrugsdriften skal omlægges, så mindre gødning ender i fjorden via vandløb og underjordiske kilder. Hvis vi gør det, kan fjorden igen blive fyldt med liv inden for et par generationer.”

For at sætte fokus på sagen har Danmarks Naturfredningsforening arrangeret en stafet, der skal sejles fra Thisted igennem 30 fjorde på 30 dage, med destination på Christiansborg. “Stafetten ankom til Mariager Fjord mandag d. 26. august, hvor vi sammen med en lang række sejl- og roklubber vil føre den fra Hadsund til Hobro,” forklarer Peter Toubøl.

Deltagerne i Mariager Fjord blev mødt af et alsidigt udvalg af fartøjer, heriblandt sejlskibe, joller, en fiskekutter, et imponerende vikingeskib, en gummibåd samt en gruppe dedikerede kajak- og kaproere. Sammen ankom de til Hobro, hvor en stor flok entusiastiske tilskuere ventede på kajen for at byde dem velkommen.

Begivenheden kulminerede i Hobro, hvor deltagerne og publikum blev samlet for at høre Mikael Kaus holde tale. Der blev ifølge Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord sendt et stærkt budskab om nødvendigheden af at handle nu for at sikre fjordens fremtid.

”30 fjorde 30 dage” på Mariager Fjord blev en kæmpe succes. Foto: Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Det nye menighedsråd i Hobro Sogn

- Annonce -

Seneste artikler