ForsideHadsundRejseglade jyder fra Mariagerfjord Kommune fyldt med oplevelser i Bulgarien

Rejseglade jyder fra Mariagerfjord Kommune fyldt med oplevelser i Bulgarien

- Annonce -

Rejseglade jyder fra Mariagerfjord Kommune fyldt med oplevelser i Bulgarien

Det er svært at komme hjem fra en rejse uden minder, når man har haft en så fantastisk tur som de 35 jyder fra Mariagerfjord Kommune, der netop er vendt tilbage efter otte oplevelsesrige dage i Bulgarien. Gruppen, der tilhører rejseklubben “Rejseglade jyder fra Mariagerfjord Kommune”, har haft et 4-stjernet ophold på hotel Astoria ved Sortehavets bred.

Rejsen har, som altid med rejseklubben, handlet lige så meget om det sociale som om destinationen. Ifølge klubbens motto, “Ingen skal rejse alene”, var sammenholdet i højsædet. Der blev sunget fællessange, grint, og ikke mindst blev der dannet nye venskaber. Jan Schwartz, der er talsmand for rejseklubben, fortæller:

“Det sociale er en meget vigtig del af vores rejser. Det handler om at skabe oplevelser sammen og komme hjem med mere end bare billeder. Jeg tror ikke, der var en aften, hvor vi ikke delte en god flaske vin til maden,” siger han med et smil.

Oplevelser i Varna og på landet

Turen bød også på flere udflugter, der gav deltagerne et indblik i både Bulgariens historie og hverdagsliv. Første udflugt gik til byen Varna, hvor gruppen blev guidet af Hristina, en lokal guide med stor viden om byens historie.

“Hristina fortalte os om, hvordan byen stadig bærer præg af kommunisttiden. Det var både fascinerende og lidt tankevækkende,” siger Jan Schwartz.

Et andet højdepunkt var et besøg på en lokal vingård, hvor deltagerne fik mulighed for at smage på forskellige bulgarske vine.

“Vinene var virkelig gode, og det satte prikken over i’et, at vi kunne nyde vores frokostpakker fra hotellet midt i de smukke omgivelser,” fortæller Jan Schwartz.

For de shoppelystne var der også tid til at udforske lokale butikker, hvor især kvinderne kastede sig over tasker, tøj og cremer, mens herrerne fandt sig godt til rette på en lokal bar med en kold øl.

Solskin og smil prægede hele turen. Foto: Privat

”Den Ægte Bulgarien”

Den mest unikke oplevelse var dog turen op ad Kamchiya-floden og besøget i den lille landsby Solnik, hvor deltagerne fik et autentisk indblik i livet på landet.

“At sejle på floden var en storslået oplevelse, men at komme ud i en landsby som Solnik, hvor vi blev modtaget af byens overhoved, Mama Radka, var noget helt særligt,” siger Schwartz. Turen kulminerede med et humoristisk “bryllup”, hvor to gæster blev gift på ægte bulgarsk vis – dog kun for sjov.

Næste eventyr venter i Andalusien

Rejseklubben har allerede næste tur planlagt, som går til Andalusien i Sydspanien den 25. maj 2025. Her lover Jan Schwartz, at der vil være masser af fællesskab og oplevelser. Rejsen bliver præsenteret på et stort fællesmøde i Kulturcentret Hadsund den 13. oktober 2024 under temaet “Ingen skal rejse alene.”

“Der er allerede mange, der har forhåndsreserveret pladser, så vi regner med, at der bliver kamp om pladserne,” afslutter Jan Schwartz.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler