ForsideMariagerfjordMariagerfjord Kommunes populære ferietilbud tager særligt hensyn til børn med handicap og...

Mariagerfjord Kommunes populære ferietilbud tager særligt hensyn til børn med handicap og særlige behov

- Annonce -

Mariagerfjord Kommunes populære ferietilbud tager særligt hensyn til børn med handicap og særlige behov

For de fleste af os rimer fritidsliv på fællesskab. Sådan er det desværre ikke altid for børn med handicap eller særlige behov. Alt for ofte har de svært ved få foden inden for i foreningslivet og blive en del af de positive fællesskaber. Den ærgerlige problematik tager Mariagerfjord Kommunes populære ferietilbud, Aktiv Ferie, nu under kærlig behandling. Det glæder Jørgen Pontoppidan, der er formand for Mariagerfjord Kommunes kultur og fritidsudvalg.

– I udvalget lægger vi vægt på, at alle børn skal have mulighed for sunde og gode oplevelser i ferien. Derfor gav det også anledning til løftede øjenbryn, da vi blev opmærksomme på, at Aktiv Ferie ikke har været nær så inkluderende, som vi havde forestillet os. Det er godt, at vi nu råder bod på det, siger udvalgsformanden.

Det var netop i forbindelse med arbejdet med en ny handicappolitik, at arrangørerne fik øje på, at mange børn med handicap og særlige behov går glip af tilbuddet, fordi dem og deres forældre ikke kan gennemskue, om de mange sjove ferieaktiviteter er handicapvenlige. 

Lavpraktisk løsning
Det har man ifølge Jørgen Pontoppidan fundet en helt lavpraktisk løsning på.

– Vi har ganske enkelt spurgt alle de medvirkende foreninger og institutioner, om de kan rumme børn med handicap eller særlige behov. Her har langt de fleste sagt ja. Disse aktiviteter er nu tydeligt markerede med en solsikke i den folder som alle skolebørn i 2. til 6. klasse har fået med hjem i tasken og det fremgår også tydeligt på Aktiv Feries hjemmeside, fortæller Jørgen Pontoppidan.

Det er ikke tilfældigt, at arrangørerne har valgt solsikken til at signalere, at tilbuddene er handicapvenlige. Solsikken er nemlig et velkendt symbol på, at man har et usynligt handicap eller særlige behov. Selvom en aktivitet er markeret med en solsikke, opfordrer Mariagerfjord Kommune forældrene til at kontakte arrangørerne på forhånd.

– Det er en god ide at ringe eller skrive til arrangørerne, så de på forhånd ved, hvilke særlige behov netop dit barn har. Nogle aktiviteter kan være begrænset af fysiske handicaps, mens andre kan være begrænset af psykiske. Når arrangørerne kender dit barns forudsætninger, har de også de bedste muligheder for at give dit barn en fantastisk ferie, siger Maria Grønhøj Bisgaard, der er tovholder for Aktiv Ferie.

Solsikken pryder de fleste aktiviteter på programmet i efterårsferien, men ikke alle. Det er der ifølge Maria Grønhøj Bisgaard en god forklaring på.

– Det er frivillige foreningsfolk, der står bag aktiviteterne, og de har ikke altid de nødvendige kompetencer og kræfter.  Ofte er det helt unge mennesker, der tager et ansvar for børnene, og de har ikke altid den viden og det ekstra overskud, som skal til, for at rumme børn med særlige behov. Det har vi i sagens natur respekt for, siger Maria Grønhøj Bisgaard   

Populært ferietilbud
Aktiv Ferie er et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune, lokale foreninger og kulturinstitutioner. Foreningerne og kulturinstitutionerne afholder aktiviteterne, mens kommunens sørger for markedsføring, administration og tilmelding. Konceptet er særdeles populært og i sommerferien var godt 400 børn i fuld sving på 33 hold. 

– Aktiv Ferie er en fantastisk mulighed for vores foreninger. Her viser de børnene, hvad de kan og rekrutterer nye medlemmer. Aktiv Ferie er også en unik mulighed for vores børn, som kan prøve kræfter med noget nyt og få en ferie fyldt med gode oplevelser. Jeg er glad for, at tilbuddet nu forhåbentlig bliver endnu mere tilgængeligt for en særlig gruppe børn, der har brug for en hjælpende hånd for at få fodfæste i foreningernes fællesskaber, slutter Jørgen Pontoppidan. 

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Coop satser på Brugsen

- Annonce -

Seneste artikler