ForsideMariagerfjordGrøn omstilling på skoleskemaet på Mariagerfjord Gymnasium

Grøn omstilling på skoleskemaet på Mariagerfjord Gymnasium

- Annonce -

Grøn omstilling på skoleskemaet på Mariagerfjord Gymnasium

Fredag d. 20/9 stod Mariagerfjord Gymnasium i klimaets tegn ved en fælles temadag. Her blev alle klasser kastet ud i forskellige grønne aktiviteter – lige fra affaldsindsamling til besøg hos lokale virksomheder, der blandt andet bekæmper madspild, arbejder med grøn energi eller indsamler genbrugstøj. Nogle elever skrev klima-sange, mens andre malede plakater med stærke budskaber.

“Jeg har været med til at lavt insekthoteller uden for gymnasiet ved hjælpe af en masse mos, blade, grene og græs. Det har været fedt at have en anderledes skoledag sammen med klassen og samtidig være med til at gøre en forskel”, fortæller Frida Krabsen, der går i 1.p. 

Et af de færdigbyggede insekthoteller ved gymnasiet – indflytningsklart til områdets insekter. Foto: Mariagerfjord Gymnasium

Det er Gymnasieskolernes Klimaalliance, der står bag den nationale Klimahandledag. Målet er at sætte spot på gymnasiernes klima- og bæredygtighedsarbejde gennem faglige oplæg og kreative workshops.

“Det er første gang, Mariagerfjord Gymnasium deltager i Klimahandledagen, og vi er rigtig glade for at være kommet godt i gang. Vores lærere har lagt et stort arbejde i at planlægge grønne aktiviteter i alle mulige former og afskygninger. Dét viser, at vi ikke bare er et grønt gymnasium på papiret, men også når det kommer til klimahandling”, lyder det fra uddannelsesleder Christian Møller Larsen.

Klimahandledagen er endnu et grønt initiativ på gymnasiets store palette. Igennem de seneste år har Mariagerjord Gymnasium indført en lang række grønne og energibesparende tiltag.

Allerede i 2014 fik gymnasiet opstillet den første el-ladestander, selvom der på det tidspunkt ikke var en eneste elbil på matriklen. I dag har gymnasiet fire nye standere, der anvendes hver dag.

Derudover tilbyder gymnasiets kantine økologisk og bæredygtig mad. På gymnasiets tag er der installeret et stort solcelle- og solfangeranlæg, der leverer en masse energi og varme.  Desuden har gymnasiet et aktivt miljøråd – også kaldet ”Get MF Green” – der består af elever og lærere, som ønsker at gøre noget ved miljøet og klimaforandringerne.

Det grønne arbejde er blevet belønnet: Som det første gymnasium i Danmark fik Mariagerfjord Gymnasium det grønne miljøflag, og i 2015 modtog skolen ”Mariagerfjord Miljøpris”.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler