ForsideMariagerMariagerfjord Kommune trækker støtten til Det Europæiske Folkemøde

Mariagerfjord Kommune trækker støtten til Det Europæiske Folkemøde

- Annonce -

Mariagerfjord Kommune trækker støtten til Det Europæiske Folkemøde

På byrådsmødet torsdag aften besluttede Mariagerfjord Kommune at trække støtten til Det Europæiske Folkemøde i Mariager. Efter at have afviklet folkemødet to gange, senest i maj i år, vurderede byrådet, at det ikke længere var økonomisk forsvarligt at fortsætte projektet.

Borgmester Mogens Jespersen fortæller til Mariagerfjordposten.dk, at beslutningen var truffet med enighed i byrådet. “Vi kan ikke længere retfærdiggøre at bruge flere penge på at etablere en EU-politisk festival. Selvom vi i år har set en stor indsats fra sekretariatet med Jens Rode i spidsen, er det klart, at det vil tage flere år at gøre en sådan festival bæredygtig – og de år har vi simpelthen ikke råd til,” siger borgmesteren.

Mogens Jespersen roser dog det arbejde, der er blevet lagt i projektet og understreger, at folkemødet har skabt betydelig synlighed omkring Mariagerfjord Kommune. “Vi har i år fået meget opmærksomhed og haft besøg af mange af landets folkevalgte på Christiansborg og medlemmer af Regeringen. Det er selvfølgelig svært at sætte en økonomisk værdi på sådan synlighed, og det har naturligvis også været godt for handelslivet i Mariager, men faktum er, at vi samlet har brugt 7,5 millioner kroner af kommunens midler på projektet til dato.”

På byrådsmødet blev der samtidig bevilget de nødvendige midler til at afslutte projektet på en ordentlig måde. I næste uge vil kommunens anmodning om at lukke projektet blive behandlet på et møde i foreningen bag folkemødet og dermed være historie.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Dødsfald – Mariager

- Annonce -

Seneste artikler