ForsideMariagerfjordFællesskab og bevægelse: 1000 kr. til 100 borgere i Mariagerfjord med behov

Fællesskab og bevægelse: 1000 kr. til 100 borgere i Mariagerfjord med behov

- Annonce -

Fællesskab og bevægelse: 1000 kr. til 100 borgere i Mariagerfjord med behov

Udvalget for Sundhed og Omsorg har godkendt forslag om motionsfællesskaber. I dagsordenspunktet på møde den 9. oktober 2024 orienteres Udvalget for Kultur og Fritid om tiltaget.

Indstilling: Direktøren for Social, Sundhed og Omsorg indstiller til Udvalget for Kultur og Fritid: At orienteringen tages til efterretning.

Inddragelse
Der vil efter politisk behandling ske orientering af Foreningsråd, Handicapråd og Seniorråd.

Sagsfremstilling
På baggrund af ulighed i sundhed hos udsatte befolkningsgrupper i Mariagerfjord Kommune ønskes der at igangsætte et projekt, som kan støtte borgere med begrænsede midler til at deltage i motionstilbud, aktiviteter og fællesskaber i Mariagerfjord Kommune. Målgruppen er borgere på 26 år eller derover. Projektet løber i tre år, hvorefter det på baggrund af resultaterne skal besluttes, om dette skal være et fast tilbud i Mariagerfjord Kommune.

I projektet kan borgerne få udstedt værdikuponer på op til 1.000 kr. per person, hvilket giver mulighed for at nå mindst 100 borgere per år, som ellers ville være inaktive og/eller isolerede i hverdagen. Målet er, at borgeren vil opleve glæden ved bevægelse, motion og fællesskab i samspil, og blive forankret i det givne tilbud.

Indsatsen vil også gavne de borgere, der i forbindelse med en indsats i Sundhed og Træning, er godt i gang med nye vaner omkring fysisk aktivitet og/eller sociale fællesskaber, men ikke har de fornødne økonomiske ressourcer til at fortsætte i et relevant tilbud.

Målgruppe, visitation og rekruttering

Målgruppen er borgere på 26 år eller derover. Der foreligger allerede et tilbud til børn og unge op til og med 25 år hos Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune kaldet Frikortsordningen. Den lokale forening BROEN støtter ligeledes med kontingent, så børn og unge får mulighed for at være aktive i lokale idræts- og fritidsforeninger. Det er forventningen, at det fremlagte aktivitetstilbud vil ligne en kombination af de to beskrevne tilbud.

Det vil være de medarbejdere, der bygger bro til foreningslivet i Sundhed og Træning, og sagsbehandlere i Jobcenteret, der har mulighed for at udstede værdikuponer til borgere. Målgruppen vil være borgere, der har haft et forløb i regi af Sundhed og Træning, samt borgere på kontanthjælp eller lignende ydelser. Værdibeviset underskrives af borger og den kommunale medarbejder og vises ved tilmelding til den givne aktivitet. Foreningen/motionscenteret får pengene udbetalt direkte fra Mariagerfjord Kommune.

Tidsplan og evaluering
Værdikuponer og arbejdsgange er under udarbejdelse. Kendskabet til tilbuddet udbredes til relevante enheder, der er i kontakt med målgruppen i Mariagerfjord Kommune. Projektet er klar til praktisk opstart i løbet af 4. kvartal 2024.

Medio 2027 evalueres projektet med henblik på at vurdere, om det skal blive et fast tilbud til borgerne i Mariagerfjord Kommune.

Økonomi
Der søges midler af Masterplanen til finansiering af projektet, som forløber tre år fra 4. kvartal 2024. Der søges om i alt 300.000 kr., dvs. 33.000 kr. i 2024, 100.000 kr. i 2025 og 2026 og 67.000 kr. i 2027.

LÆS OGSÅ: Forældregruppe indkalder til borgermøde om Havbakkeskolens fremtid

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler