ForsideMariagerfjordKastanjer og traditioner: Tag med Veteranbanen på tur i efterårsferien

Kastanjer og traditioner: Tag med Veteranbanen på tur i efterårsferien

- Annonce -

Kastanjer og traditioner: Tag med Veteranbanen på tur i efterårsferien

Når efteråret nærmer sig, og “skoven falmer trindt om land, og fuglestemmen daler”, falder også kastanjerne fra træerne og inviterer til kreativ hygge med kastanjefigurer og familietid. For de mange familier, der elsker denne årstid, er der nu en helt særlig mulighed for at gøre kastanjesamlingen til en ekstra oplevelse – nemlig en tur med kastanje-toget, der ruller gennem det smukke, gyldne landskab i Mariagerfjord i efterårsferien.

Der samles kastanjer på perronen. Foto Asger Christiansen

Kastanje-toget: En hyggelig tradition i historiske rammer

Veteranbanen inviterer endnu en gang børnefamilier på kastanjetur med det historiske veterantog. Her venter en to timers rejse frem og tilbage mellem Mariager og Handest, gennem en sytten kilometer lang strækning, som også er Danmarks længste veteranjernbane. Toget fremføres af veteranbanens historiske motormateriel, hvilket giver en autentisk og stemningsfuld oplevelse. Passagererne kan nyde de charmerende, over hundrede år gamle vogne med åbne endeperroner, hvor man både kan mærke vinden og høre lyden af lokomotivets fløjte, mens det arbejder sig gennem landskabet.

En håndfuld flotte kastanjer. Foto: Asger Christiansen

Frits Sørensen, driftsbestyreren på veteranbanen, beskriver turen som en “rejse ud i efterårets smukke gyldne farver”. På stationerne i True og Vester Tørslev står majestætiske, næsten et hundrede år gamle kastanjetræer, plantet tilbage i 1927, da privatbanen åbnede. Disse træer er fortsat leveringsdygtige og tilbyder masser af skinnende brune kastanjer – og der er nok til alle!

En oplevelse for hele familien i uge 42

Kastanjetogene kører i uge 42, efterårsferien, på to søndage samt tirsdag og torsdag. Med afgang fra Mariager kl. 10:50 og 14:10 og retur fra Handest kl. 12:10 og 15:20 kan familierne få en hel dag fyldt med hygge. Børnene kan gå på kastanjejagt, mens de voksne nyder en nostalgisk togtur gennem det maleriske landskab.

For dem, der vil gøre turen endnu hyggeligere, er der mulighed for at tage madkurv eller eftermiddagskaffe med. ”Det gør kastanjeturen endnu hyggeligere, og det hele smager dobbelt så godt,” lover Frits Sørensen. Hvis man ønsker det, kan man også gøre et stop i stationskiosken i Handest, hvor der serveres friskbrygget kaffe, kolde drikke og endda is, som børnene kan nyde – for is smager som bekendt godt året rundt.

Trekantruten: En komplet oplevelse med tog, bus og skib

For de, der vil udvide oplevelsen, kører Trekantruten også i efterårsferien. Denne populære rundtur kombinerer tog, bus og skib og forbinder Mariager, Hobro og Handest i en charmerende trekantstur. Billetter til denne tur skal bookes på forhånd, ligesom veterantogene, og kan gøres via turbåden SVANEN’s hjemmeside.

Skib, tog og bus binder TREKANTRUTEN sammen langs Mariager Fjord.

En dag i naturens tegn

Der er ikke meget, der kan måle sig med efteråret i de danske skove, når naturen folder sig ud i sine flotte flammende farver. Veterantoget, der kører i ro og mag gennem dette smukke sceneri, giver en mulighed for at opleve det på nærmeste hold. Kastanje-togene byder ikke kun på en togtur, men på en hel dag fyldt med traditioner, historie og ægte efterårshygge for hele familien.

Så hvis I drømmer om en dag, hvor kastanjetræerne drysser deres skatte ned, og hvor I kan nyde efteråret i ro og mag, så er en kastanjetur med veterantoget måske årets efterårsferieoplevelse for jer.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler