ForsideHobroÆblehistorier og hjemmebag i Hobro

Æblehistorier og hjemmebag i Hobro

- Annonce -

Æblehistorier og hjemmebag i Hobro

Æblet var i centrum, da Ældre Sagen i Hobro afholdt en temadag med fokus på æblets historie og anvendelse. Eftermiddagen blev præsenteret af den tidligere efterskolelærer og æbleentusiast Egon Kristensen, som begejstret delte sin store viden om æblet – både dets historiske betydning, udbredelse og de mange sorter, der findes.

Egon Kristensen med mange æblesorter. Foto: Ældre Sagen Hobro

Egon Kristensen guidede deltagerne gennem æblets spændende rejse, fra dets oprindelse til nutidens brug i både haver og køkkener. Han berørte også podningens enkle kunst, som har været en afgørende teknik for at sikre bevarelsen af de mange æblesorter, vi har i dag. Der blev fortalt om alt fra de klassiske madæbler til de sødere spisesorter, og hvordan æblet har haft en særlig plads i både landbrug og husholdning gennem tiderne.

Smagning og velsmagende brød med æbler

Efter Egon Kristensens oplæg blev der afholdt en smagning af tre forskellige æblesorter, hvor deltagerne fik mulighed for at opleve nuancerne mellem dem – fra de syrlige til de sødere varianter. Æblerne blev nøje udvalgt for at give en bred repræsentation af de smage, æblet kan tilbyde.

Som et lækkert supplement til æblesmagningen blev der serveret kaffe og fire slags hjemmebag, hvor æblet naturligvis spillede hovedrollen. Deltagerne kunne nyde æblemuffins, cykelkage med æble, kringle med æble samt den klassiske gammeldags æblekage.

“De forskellige bagværk blev modtaget med stor begejstring og ros for deres velsmag og kreativitet i brugen af æbler”, lyder det fra Dorte Bang fra Ældre Sagen Hobro.

Kage til kaffen blev serveret af Gunnar Greve og et glas dansk æblevin – Malus Danica fra Cold Hand Winery. Foto: Ældre Sagen Hobro

Æblevin fra Cold Hand Winery og æbler til at tage med hjem

Som afslutning på en yderst vellykket eftermiddag blev der skænket et glas dansk æblevin, Malus Danica fra Cold Hand Winery, som satte et raffineret punktum for arrangementet. Æblevinen, der er kendt for sin fine balance mellem syre og sødme, blev nydt i fællesskab, mens deltagerne havde mulighed for at reflektere over dagens mange smagsoplevelser.

Inden de gik hjem, fik deltagerne også mulighed for at tage friske æbler med hjem, så æbletemaet kunne fortsætte i deres egne køkkener.

LÆS OGSÅ: Færdselsuheld på Nørregade – To biler involveret

LÆS OGSÅ: Tusind tak for hjælpen – Stor opbakning og flot resultat i Hadsund

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Dødsfald – Snæbum

Dødsfald – Hobro

Dødsfald – Hobro

- Annonce -

Seneste artikler