ForsideHadsundGør lokalhistorien tilgængelig for fremtiden i Hadsund - Frivillige hænder søges

Gør lokalhistorien tilgængelig for fremtiden i Hadsund – Frivillige hænder søges

- Annonce -

Gør lokalhistorien tilgængelig for fremtiden i Hadsund – Frivillige hænder søges

Lokalarkiver spiller en vigtig rolle i at bevare og formidle den lokale historie, og arbejdet her bliver varetaget af både fastansatte og frivillige. På mange lokalarkiver, som f.eks. i Hadsund, er størstedelen af medarbejderne frivillige. De dedikerer ofte et antal timer om ugen til at hjælpe arkivet med de mange opgaver, der skal udføres. Det kan være alt fra registrering og digitalisering af arkivalier til at hjælpe med at arrangere foredrag og udstillinger.

Foruden de frivillige medarbejdere anvender nogle arkiver også personer i forskellige beskæftigelsesordninger for at styrke arbejdskraften yderligere. Ansvaret for den daglige drift ligger som regel hos en bestyrelse, der samarbejder med lederen om at sikre, at arkivet fungerer effektivt og opfylder sit formål.

Hvordan finansieres lokalarkiverne?

Finansieringen af lokalarkiver varierer meget fra sted til sted. Mange arkiver modtager kommunale tilskud, men der findes også arkiver, som er drevet af foreninger, hvor driften udelukkende afhænger af medlemskontingenter. I Hadsund drives lokalarkivet eksempelvis af Hadsund Museumsforening, der får sin hovedindtægt fra medlemskontingenter.

For at skabe yderligere indtægter, kan arkiver også sælge kopier af dokumenter, publikationer og tilbyde særlige ydelser. I Hadsund arrangeres desuden Fortælleværkstedet, hvor lokale holder foredrag uden beregning, hvilket skaber interesse og opmærksomhed om arkivet. Arkiverne søger ofte også støtte fra sponsorer og fonde til specifikke projekter.

Bliv frivillig og hjælp med arkivalierne

Lokalarkivet i Hadsund søger flere frivillige, der har lyst til at bidrage til bevaringen af områdets historie. Der er særligt behov for personer med gode IT-færdigheder til at hjælpe med registrering af arkivalier. Hvis du har lyst til at gøre en forskel for lokalsamfundet og samtidig lære noget om områdets historie, er du velkommen til at kontakte Hadsund Museumsforening & Lokalhistorisk Arkiv. De står klar til at hjælpe nye frivillige godt i gang med arbejdet.

Er du interesseret?

Smid en mail afsted eller SMS til: Hadsund Museumsforening & Lokalhistorisk Arkiv, Rosendals Alle 8, 9560 Hadsund, mobil: 9387 9560 – mail: lokalarkivet-hadsund@outlook.dk

LÆS OGSÅ: Hændelse på genbrugspladsen i Hobro – Blev låst inde på pladsen og måtte gå hjem

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler