ForsideMariagerfjordKrimiforfatter præsenterer ny bog ved gerningsstedet i Mariagerfjord

Krimiforfatter præsenterer ny bog ved gerningsstedet i Mariagerfjord

- Annonce -

Krimiforfatter præsenterer ny bog ved gerningsstedet i Mariagerfjord

Krimielskere og lokalhistorieinteresserede i Mariagerfjord Kommune og omegn kan nu glæde sig til at dykke ned i en ny spændende fortælling fra deres eget nærområde. Fire år efter udgivelsen af hans første Mariagerfjordkrimi, Midsommermordene, er forfatter Hans-Willy Bautz tilbage med endnu en kriminalroman, Fundet i hustomten. Den nye krimi har allerede skabt forventninger blandt dem, der værdsætter, når mordmysterier foregår i genkendelige omgivelser.

Forfatter Hans-Willy Bautz. Foto: Privat

Handlingen: Et fund fra fortiden

Historien tager sin begyndelse på den gamle Himmerlandsgård ved Als Odde, hvor fire spejdere fra Danmark og Schweiz er i færd med at forberede et orienteringsløb. Da de skal begrave en skat i en gammel hustomt på bakken bag gården, falder de over en uhyggelig opdagelse – en skeletteret hånd stikker op af jorden. Politiets undersøgelser afslører hurtigt, at der er tale om en hel krop, et skelet af en ung kvinde, der blev myrdet i 1959. På det tidspunkt blev Himmerlandsgården brugt af Hjemmeværnet som øvelsesområde.

Opklaringen bringer spørgsmål om en gammel kærlighedsaffære mellem en gift lotte og en hjemmeværnsmand. Er der tale om et jalousidrama, eller ligger der noget endnu mere skummelt bag – måske endda spionage fra den kolde krigs tid?

Kendte karakterer på banen igen

Som i hans tidligere krimier er det duoen Angela Pecci og Michael Bech, der står i spidsen for opklaringen. Angela Pecci, en siciliansk kriminalkommissær, og hendes kæreste, den dansk-tyske journalist Michael Bech, er tilfældigvis på ferie i området. Selvom de forsøger at slappe af i Sommerland på Als Odde, kan de ikke modstå fristelsen til at kaste sig ind i sagen. Deres efterforskning fører dem vidt omkring – fra Himmerlandsgården til Als, Øster Hurup, Hadsund og Mariager og med afstikkere til både Lolland, Falster og endda det tidligere Østtyskland.

Præsentation ved åstedet

Den nye krimi vil blive præsenteret på en helt særlig måde. Torsdag den 7. november 2024 kl. 19.00 vil Hans-Willy Bautz nemlig introducere Fundet i hustomten på selve åstedet, Himmerlandsgården ved Als Odde, hvor romanens centrale fund gøres. Arrangementet er gratis, og der er tilkørsel via Jægerskoven.

Forfatteren vil ikke blot fortælle om bogens handling, men også om den grundige research, han har foretaget med hjælp fra lokalhistoriske arkiver og museer i området. Desuden vil han løfte sløret for nogle af de processer og inspirationskilder, der ligger bag hans forfatterskab, som i dag tæller ni krimier. Der vil være mulighed for at erhverve et signeret eksemplar af den nye bog, og Bautz vil også medbringe sine tidligere udgivelser.

Mød forfatteren til bogsignering

Efter den officielle præsentation kan læsere også møde Hans-Willy Bautz til flere bogsigneringer i nærområdet. Han vil være at træffe følgende steder:

  • Mariager Boghandel – fredag den 8. november kl. 13.00
  • Meny i Als – lørdag den 9. november kl. 11.00
  • SuperBrugsen i Hadsund – fredag den 15. november kl. 13.00
  • Dagli’Brugsen i Øster Hurup – lørdag den 16. november kl. 11.00

Dette er en oplagt mulighed for både lokale og krimielskere fra andre egne af landet til at få et signeret eksemplar af Fundet i hustomten og samtidig høre om den fascinerende kombination af lokalhistorie og krimiintriger, der præger Bautz’ bøger.

Forbindelse til lokalområdet

Hans-Willy Bautz’ krimier udmærker sig ved deres tætte forbindelse til lokalområdet. Detaljerede beskrivelser af både kendte og mindre kendte steder i Mariagerfjord-området gør hans fortællinger levende og relevante for de lokale læsere, der kan genkende miljøer fra deres hverdag. I den nye roman spiller steder som Himmerlandsgården, Als Odde, Mariager og Hadsund en central rolle i opklaringen, og Bautz trækker på sin omfattende research for at bringe historien så tæt på virkeligheden som muligt.

Forfatterens kombination af historiske begivenheder, lokal folklore og spændende fiktive forbrydelser har allerede sikret ham en dedikeret læserskare, og Fundet i hustomten ser ud til at fortsætte denne succes.

En aften for krimielskere og lokalhistorikere

For alle, der er interesserede i krimigenren eller blot vil høre om, hvordan lokalhistorie kan flettes ind i en spændingsfyldt fortælling, vil præsentationen af Fundet i hustomten på Himmerlandsgården være et must. Det er ikke ofte, at en bog præsenteres på det sted, hvor handlingen udspiller sig, og denne aften lover at blive en unik oplevelse for både krimielskere og historieinteresserede i Mariagerfjord Kommune.

LÆS OGSÅ: Tragisk dødsbrand på Rørbæk Ældrecenter

LÆS OGSÅ: Koncert med Grown Up Boys på Overfor i Øster Hurup

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler