ForsideHadsundFalsk bankbud snød ældre i Hadsund og blev idømt fængsel

Falsk bankbud snød ældre i Hadsund og blev idømt fængsel

- Annonce -

Falsk bankbud snød ældre i Hadsund og blev idømt fængsel

En 21-årig mand snød flere ældre borgere ved at udgive sig for at være fra banken – nu er han blevet idømt en fængselsstraf på et år og tre måneder.

Den 21-årige blev ved en tilståelsessag ved Retten i Aarhus den 7. oktober idømt for 20 tilfælde af databedrageri ved sammen med flere andre gerningsmænd at have narret ældre borgere til at udlevere kreditkort og kode, hvorefter der blev hævet adskillige tusinde kroner på kortene. 

Episoderne fandt sted i de første måneder i 2024 i flere forskellige byer i Østjylland, Nordjylland og Sydøstjylland, bl.a. i Grenaa, Aarhus og Hadsund, og fremgangsmåden var den samme hver gang: 

En ældre borger blev kontaktet telefonisk af en mand, der udgav sig for at være bankansat og forklarede, at nogen forsøgte at trække penge fra hendes konto, og at hun derfor skulle have et nyt kreditkort. Hun skulle lige fortælle koden, og så ville der komme et bankbud og hente kreditkortet, så hun kunne få et nyt. 

I april blev der dog sat en stopper for den 21-åriges bedragerier, da han blev anholdt, fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. 

Videovervågning og godt samarbejde

Det var blandt andet videoovervågning og godt samarbejde mellem de tre politikredse, hvor forholdene blev begået, der ledte på sporet af den 21-årige. 

”Det er groft på den måde at svindle så mange ældre borgere, men det er desværre en fremgangsmåde, som flere kriminelle har benyttet sig af de seneste år. Jeg er tilfreds med, at der nu er sat en stopper for den 21-åriges bedragerier med en længerevarende fængselsstraf,” siger Morten Lassen, anklagerfuldmægtig ved Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi. 

Ud over bankbudssagerne blev den 21-årige dømt for flere færdselsforseelser, besiddelse af euforiserende stoffer og overtrædelse af knivloven. Han modtog dommen. 

Metoden med at udgive sig for at være fra banken er desværre velkendt, og der er anmeldt mange episoder det seneste år.

Husk: 

– Banken vil aldrig ringe og bede dig om at udlevere din kode 
– Drop høfligheden: Smæk røret på 
– Ring til dine pårørende eller banken, hvis du bliver det mindste i tvivl
– Er du kommet til at udlevere kort og kode: Ring til banken og få spærret kortet og kontakt politiet på tlf. 114

LÆS OGSÅ: Minigraver og trailer stjålet fra Hadsund – nu tilbage hos ejer – Men politiet søger vidner

LÆS OGSÅ: Svindlere på spil i Mariager: Ældre borgere advares

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Hvem hæfter for bøden?

Dødsfald – Hadsund

- Annonce -

Seneste artikler