ForsideArdenKammas Børneunivers kæmper for fremtiden: “Vi står sammen og løfter i flok”

Kammas Børneunivers kæmper for fremtiden: “Vi står sammen og løfter i flok”

- Annonce -

Kammas Børneunivers kæmper for fremtiden: “Vi står sammen og løfter i flok”

Efter mere end et årti som en stærk og velfungerende friskole og børnehus, står Kammas Børneunivers i Astrup nu overfor en udfordrende tid. Skoleleder Lene-Vibeke Raunholt er dog optimistisk omkring fremtiden og tror på, at fællesskabet og engagementet fra både personale, lokale borgere og virksomheder og naturligvis forældre til nuværende børn på friskolen er nøglen til at sikre, at Kammas Børneunivers kommer til at fortsætte.

Statstilskud på spil

“Desværre må vi erkende, at vi trods en positiv fremgang i skolen er løbet ind i en udfordring,” siger Lene-Vibeke Raunholt til Mariagerfjordposten.dk. Elevtallet i indskolingen fra 0. til 7. klasse har i årene op til nu ligget stabilt, men er i år kommet under det nødvendige minimum på 32 elever. 5. september havde vi 31 elever i indskolingen, hvilket betyder, at statstilskuddet til skolen er truet og står til at bortfalde fra 1. januar 2025. “Vi har haft nogle store årgange, som nu er gået videre i systemet og indtaget af børn til de mindste klasser har været vigende over de seneste tre år,” forklarer skolelederen.

Fra januar næste år vil Kammas Børneunivers overgå til at tilbyde hjemmeundervisning som en overgangsløsning. Ifølge Lene-Vibeke Raunholt er der mulighed for at generhverve statstilskuddet fra 1. august 2025, hvis friskolen til den tid kan mønstre de nødvendige 32 elever.

Fællesskab og engagement

Kammas Børneunivers har allerede en stærk støtte fra lokalsamfundet og forældre, hvilket er en afgørende faktor i de næste måneder. “Hvis Kammas Børneunivers skal drives videre, så kræver det, at vi står sammen og løfter i flok,” fremhæver Lene-Vibeke Raunholt og tilføjer, at der netop nu er fokus på at finde løsninger og rejse de nødvendige midler.

Skolen har allieret sig med en advokat, som er specialist i at hjælpe institutioner gennem økonomisk udfordrende perioder. Samtidig har bestyrelsen iværksat en undersøgelse af forskellige muligheder for at sikre institutionens fortsatte drift.

Der er 18 dedikerede medarbejdere på Kammas Børneunivers. Skolelederen og de 17 øvrige ansatte er alle tidligere på ugen blevet opsagt. I Kammas Børneunivers er der udover selve friskolen en stor afdeling med fri-børnehave og fri-vuggestue. 

Forældremøde og arbejdsgrupper

Forældrene bliver også inddraget i den igangværende redningsplan. Mandag den 28. oktober 2024 kl. 17.00 afholder Kammas Børneunivers et forældremøde, hvor skolelederen  og bestyrelsen vil fremlægge de forskellige strategier, der skal hjælpe med at rejse midler. Her bliver der mulighed for at oprette arbejdsgrupper, som kan arbejde videre med de muligheder, der er undersøgt. “Bestyrelsen har brug for hjælp fra forældrene til at sikre Kammas’ fortsatte drift. Vi er nødt til at være sammen om at løfte opgaven,” siger Lene-Vibeke Raunholt.

“Vi har et helt fantastisk medarbejder-team og et stærkt fællesskab, der gør en forskel for børnene hver dag. Vi er håbefulde og ser muligheder, og vi er taknemmelige for den opbakning, vi allerede oplever,” afslutter Lene-Vibeke Raunholt.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler