ForsideMariagerfjordForskudsopgørelsen åbner 12. november: Her er de 5 vigtigste råd fra Skatteguiden

Forskudsopgørelsen åbner 12. november: Her er de 5 vigtigste råd fra Skatteguiden

- Annonce -

Forskudsopgørelsen åbner 12. november: Her er de 5 vigtigste råd fra Skatteguiden

Mere end ca. 60% danskere har øget risiko for skattesmæk i år 2025, hvis de indberetter en for høj lønindkomst på deres forskudsopgørelse. I 2025 stiger beskæftigelsesfradraget fra 10,65% til 12,3%, mens det maksimale fradrag stiger fra 45.100 kr. til 53.500 kr., hvilket betyder, at dit fradrag kan blive for stort og du dermed betaler for lidt i skat i løbet af 2025.

1. Tjek din lønindkomst – Skal du skyde under eller over på din forskudsopgørelse?

Det vigtigste for forskudsopgørelsen 2025 er at sætte din lønindkomst så præcist som muligt, men det kan være svært at estimere på forhånd.

Har du en lønindkomst under 452.000 kr., som ca. 60% af danskere har, skal du hellere sætte din indkomst for lavt end for højt. Det skyldes, at Skattestyrelsen automatisk beregner beskæftigelsesfradraget og når lønindkomsten sættes højere, end den nok bliver, så vokser beskæftigelsesfradraget også – altså fradraget bliver højere på din forskudsopgørelse end hvad det reelt bliver på din årsopgørelse, og det vil på din årsopgørelse give en restskat.

Det kan for nogle være en fordel at sætte lønindkomsten højere end forventet, men det er som udgangspunkt kun dem, som skal betale topskat. Topskattegrænsen øges fra 640.108 kr. i 2024 til 665.000 kr. i 2025 før AM-bidrag. Helt konkret, skal du altså have en gennemsnitlig månedsløn i 2025 på mere end 55.400 kr. før du skal betale topskat af det overstigende beløb.

Cecilie Bay Frandsen, skatteekspert hos Skatteguiden fortæller, at danskerne kommer til at betale mindre skat i 2025:

”Det skyldes forhøjelsen på beskæftigelsesfradraget, samtidig med at topskattegrænsen øges. Skatten bliver både mindre for dem med lønindkomst under 452.000 kr. i samfundet, og ekstra meget for dem, som før betalte topskat, men ikke længere skal betale topskat, da de også får glæde af det forhøjede beskæftigelsesfradrag. Det bliver altså mere attraktivt at gå på arbejde for 80% af Danmark befolkning”.

Hun forklarer yderligere, at:

”De borgere, som modtager SU, er pensionister, eller modtager dagpenge eller kontanthjælp, vil som udgangspunkt ikke betale mindre i skat i 2025, da de ikke har ret til beskæftigelsesfradrag”.

Udover ovenstående, er det også vigtigt, at dine fradrag ikke er sat for højt, da du ellers risikerer et skattesmæk. Skatteguidens øvrige råd, er følgende:

2. Tjek dine renter:

Renten er faldet i 2024 og det betyder, at du skal være ekstra opmærksom på, hvordan dine renter registreres på din forskudsopgørelse for 2025. Mange boligejere vil få et mindre rentefradrag i 2025, hvis renten fortsat falder. Et godt råd fra Skatteguiden, er derfor at sætte beløbet lavere end hvad der i forvejen står på din forskudsopgørelse.

3. Tjek din bolig:

Nu har du nok vænnet dig til at både grundskyld og ejendomsværdiskat er registreret på forskudsopgørelsen. Det er dog stadig vigtigt at tjekke om det er registreret, og om det er registreret korrekt.

Hvis du har købt eller solgt en ejendom for nylig, er det ikke sikkert den er registreret på din forskudsopgørelse endnu. Det skal du selv gøre i det år, du har overtaget ejendommen. Hvis du påtænker at udleje den i 2025, er det også vigtigt at estimere antal udlejede dage, da det vil nedsætte din ejendomsværdiskat og derfor skal registreres på din forskudsopgørelse.

4. Tjek dit kørselsfradrag:

Hvis du har langt til din arbejdsplads (mere end 12 km hver vej), er du berettiget til kørselsfradrag. Det kan være svært at estimere dette på forhånd, især for dem som har mulighed for at arbejde hjemme. De personer skal være særligt være opmærksom på ikke at få estimeret et for højt fradrag. Så hellere medtage et mindre fradrag baseret på dage med kørsel du er sikker på at have, og så medtage det fulde ved årsopgørelsen i marts 2026 – så undgår du risikoen for et skattesmæk og får pengene udbetalt i stedet.

5. Tjek dine servicefradrag:

Serviceydelser kan f.eks. være vinduespudsning, almindelig rengøring, havearbejde eller børnepasning i eget hjem eller fritidsbolig. Du kan i 2025 få servicefradrag for udgifter op til 12.400 kr. pr. person. Har I som ægtefæller eller samlevende fælles økonomi, kan I dele fradraget imellem jer, uanset hvem der har betalt udgifterne. Dvs. I kan have udgifter som disse op til 24.800 kr. om året i 2025 og udnytte det fulde fradrag. I skal dog huske, at I kun får ca. 25% af beløbet tilbage i skat i kr. og øre.

Mange har svært ved at indberette korrekt

Skatteguiden har nu 800.000 brugere og vi kan se, at mange har svært ved at indberette korrekt. Indtil videre står 1 ud af 3 danskere (33%) til et skattesmæk, når årsopgørelsen udkommer til marts. Cecilie Bay Frandsen fra Skatteguiden, anbefaler derfor, at man også tager et kig på indkomståret 2024, når man alligevel er inde for at tjekke forskudsopgørelsen 2025.

Hvis du kan se, at visse fradrag er sat for højt på forskudsopgørelsen for 2024, er det med at få det justeret med det samme, og lige sådan, hvis din lønindkomst ikke er registreret korrekt. Du kan dermed nå at undgå et skattesmæk og de renter, som påløber allerede pr. 1. januar 2025, hvis du ikke gør noget. Hvis det er svært, så har Skatteguiden en app, hvor du løbende gennem året sikrer at betale den korrekte skat og du undgår derfor bekymringerne.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER

DMI søger snemålere

- Annonce -

Seneste artikler