ForsideMariagerfjordStigende tendens: Flere hunde får angstdæmpende medicin

Stigende tendens: Flere hunde får angstdæmpende medicin

- Annonce -

Stigende tendens: Flere hunde får angstdæmpende medicin

I de seneste år har der været et stigende fokus på mennesker, der kæmper med psykiske udfordringer, men nu tyder det på, at tendensen også har spredt sig til vores kæledyr. Hos veterinærkoncernen AniCura oplever man nemlig, at flere og flere hunde får angstdæmpende medicin – men som hundeejer bør man overveje andre tiltag først, lyder opfordringen.

Flere og flere mennesker oplever problemer med deres mentale helbred, og problematikken har fyldt meget de seneste år. Nu tyder det på, at tendensen også har spredt sig til vores hunde. Hos AniCura, der er en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, oplever man nemlig en stigning i antallet af hunde, der får angstdæmpende medicin.

– Jeg ser flere hunde, der er dårligt fungerende. De har svært ved at være alene hjemme, gå ture og gør utroligt meget. De er angste og kan ikke leve et normalt hundeliv og får derfor angstdæmpende medicin, lyder det fra Pernille Hansen, der er dyrlæge hos AniCura og ekspert i dyreadfærd.

Årsagen til udviklingen kan ifølge Pernille Hansen skyldes flere ting, men grundlæggende skyldes det, at vores forhold til vores kæledyr har ændret sig inden for de seneste år.

– En del af årsagen er, at mange kæledyr har en langt højere status i dag end tidligere. Det er blandt andet medvirkende til, at man i højere grad passer på kæledyrene og derfor er villige til at gå længere for, at de har det godt og for at undgå eventuel aflivning, forklarer Pernille Hansen og fortsætter:

–  Forklaringen kan dog også være, at vi stiller højere krav til vores hunde, da mange ønsker at kunne tage dem med til familiebesøg, fodbold og i hundeskove. Dermed bliver de udsat for mange forskellige stimuli, og det er der nogle hunde, der kan have svært ved at håndtere.

Overvej andre metoder først
Selvom Pernille Hansen påpeger, at det fra et dyrevelfærdsmæssigt perspektiv i nogle tilfælde kan være gavnligt at give sin hund angstdæmpende medicin, er der andre tiltag, man som hundeejer bør overveje først:

– Man skal lære sin hunds kropssprog og signaler godt at kende, så man kan se, om hunden er presset og har brug for hjælp. Derfor skal man tage hensyn til hunden og undgå de ting, der fremprovokerer angsten. Hvis hunden gør og er urolig, når den på familiebesøg eller lignende – så skal man overveje at lade den blive hjemme, lyder det fra Pernille Hansen.

Det handler derfor om at tage hensyn til hunden, lære den at kunne klare de vanskelige situationer og forsøge at undgå de ting, der fremprovokerer angsten. Det er nemlig ikke uden konsekvenser at gøre brug af angstdæmpende medicin.

– Angstdæmpende medicin vil have lette bivirkninger, så det er bedre at undgå det, hvis man kan. Hverken kosttilskud eller medicin kan løse problemet alene. Det handler først og fremmest om at tage hensyn til hunden, tilpasse sig efter de signaler, den giver og lære den en ønsket adfærd, lyder det afslutningsvis fra Pernille Hansen

Afslutningsvis påpeger Pernille Hansen, at man altid bør rådføre sig med sin dyrlæge, hvis man oplever, at sin hund udviser symptomer på angst.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler