ForsideHobroSkal du nå at se udstillingen Artefakt i Kunstetagerne Hobro?

Skal du nå at se udstillingen Artefakt i Kunstetagerne Hobro?

Skal du nå at se udstillingen Artefakt i Kunstetagerne Hobro?

- Annonce -

Vinterferieugerne 7 og 8 er sidste mulighed for at opleve den velanmeldte udstilling ”ARTEFAKT – Naturen genskabt” i Kunstetageren Hobro. Det er samtidig sidste chance for et gensyn med den kære, lille alf Cirkeline, som er på besøg i Kunstetagerne i form af illustratoren Hanne Hastrups originaltegninger, og for et blik ind i abstraktionens verden i form af Jylland-kunstneren Erik Argus’ serie i tusch, ”Sorte fugle. Ursonate”, skabt under inspiration fra den tyske dadaist Kurt Schwitters’ lyddigt ”Ursonate”, 1922-32.

Billedkunstnerne Jane Balsgaard, Vibeke Glarbo og Britt Smelvær har skabt udstillingen i tæt samarbejde og med fuld udnyttelse af Kunstetagernes særprægede industriarkitektur. De tre kunstneres fælles fortid i gruppen Transit skinner tydeligt igennem i udstillingen, hvor Balsgaard, Glarbo og Smelvær har skabt stedspecifikke installationer til hver sit rum.

Vibeke Glarbo. Brudzone, 2022. Installationsfoto. Foto: Niels Reiter

Jane Balsgaards installation ”Den blå planet behøver nedrustning – fuglene flyver fra den”, 2022 er udstillingens mest direkte, miljøpolitiske værk. Fra et blåt klodemaleri flyver en sværm af papirflyvere bort under salens høje loft, hen mod et bølgende, dynamisk relief med associationer til både landskab, hav og luftstrømme.

Vibeke Glarbos installation ”Brudzone” er langsomt gået i opløsning gennem udstillingsperioden. Hvad der på ferniseringsdagen i november fremstod som fugtige lerkontinenter, henligger nu som tørrede flager af materiale, som synes slidt af vind og vejr.

Britt Smelværs installation ”November” rummer elementer fra ”en amatørbiologs laboratorium”, som hun beskriver det. Relieffer af præparerede plantedele, plexiglas og papir undersøger forholdet mellem naturen og dens kunstneriske genskabelse, mens små skulpturer af tørrede og bemalede plantedele i 1:1 gengiver naturens former og stoflighed, sirligt anbragt på sokler og dermed flytte ind i en kunstnerisk kontekst.

Britt Smelvær. November, 2022. Installationsfoto. Foto: Niels Reiter

Udstillingerne kan ses til og med d. 25. februar i Hobro Biblioteks åbningstid, ma-fr 9-18, on 11-18, lør 10-13. Søn- og helligdage lukket.

Fra 11. marts vises udstillingerne ”Arne L. Hansen. Figur, form, farve” og ”PERSONA. Objekter af Stine Leth og fotografier af Søren Rønholt.”

LÆS OGSÅ: Hærværk på bil på pendlerplads – sker jævnligt, oplyser Nordjyllands Politi

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet