ForsideMariagerfjordAlle kommuner tilslutter sig Ungeløftet

Alle kommuner tilslutter sig Ungeløftet

- Annonce -

Alle kommuner tilslutter sig Ungeløftet

Samtlige 98 kommuner i Danmark vil være med i Ungeløftet og søger om penge til indsatser, der kan løfte de 43.000 unge uden arbejde eller uddannelse.

Kommunerne har i første omgang haft mulighed for at søge om i alt ca. 520 millioner kroner til indsatser, der skal hjælpe unge med psykiske eller sociale problemer tættere på en hverdag med uddannelse eller arbejde.

Pengene skal blandt andet bruges til at udbrede den succesfulde IPS-indsats, hvor kommuner og psykiatrien arbejder tæt sammen om at hjælpe unge med psykiske lidelser i arbejde. 

Alle kommuner har valgt at søge. De forpligter sig samtidig til at være en del af Ungeløftet og oprette lokale partnerskaber med virksomheder og civilsamfund. Det kan blandt andet ske i samarbejde med de over 130 partnere, der på landsplan har tilsluttet sig Ungeløftet.  

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: 

– Jeg er glad for, at alle 98 kommuner har tilsluttet sig Ungeløftet. Unge i hele landet kan nu få glæde af de mange initiativer, der ligger i Ungeløftet. Det kommer til at gøre en stor forskel for vores unge mennesker, at alle kommuner har tilsluttet sig Ungeløftet. Her vil lokale kræfter og ildsjæle sætte sig sammen og inddrage de unge i et forpligtende fællesskab og få dem tættere på en hverdag i arbejde eller uddannelse. 

I efteråret 2024 indgik et bredt flertal på Christiansborg en aftale om Ungeløftet, hvor der blev afsat 1,3 mia. kr. frem mod 2035 til at løfte unge uden uddannelse eller arbejde. Med beskæftigelsesreformen fra april 2025 blev aftalepartierne enige om at gøre Ungeløftet permanent og afsætte yderligere en milliard kroner til indsatsen frem mod 2035. Samlet er der afsat 2,3 mia. til Ungeløftet frem mod 2035 og derefter 150 mio. årligt.

- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler