ForsideHobroDietz i høj kurs: Mål og defensiv styrke baner vejen for Hobros...

Dietz i høj kurs: Mål og defensiv styrke baner vejen for Hobros første udebane-sejr

- Annonce -

En hurtig føring og en solid defensiv indsats resulterede i sæsonens første udebanesejr i NordicBet Ligaen i Roskilde.

Kampens start bød på Hobro IK i kontrol mod et afventende FC Roskilde. Allerede efter 3 minutter skulle det også vise sig at Hobro IK var skarpe foran målet. En tipbold fra Mathias Kristensen satte Oliver Klitten flot op i højresiden af målfeltet, hvor han ramte bolden første gang og lagde den ind bag FC Roskildes målmand.

Den efterfølgende periode kunne karakteriseres ved en kamp om initiativet. Begge hold forsøgte at få etableret spil på modstanderens banehalvdel, men uden nogle reélle farlige chancer.

Dog var det FC Roskilde der kom frem til første skud mod mål. Med vinden i ryggen fik de spillet sig igennem rummet mellem midtbanen og forsvaret, men afslutningen var ikke en trussel for Hobro IK’s målmand Andreas Søndergaard.

Hobro IK vendte derefter overtaget ved at lægge et højt pres på FC Roskildes opspil, hvilket resulterede i en stor chance til Frederik Christensen, der på højresiden af målfeltet tog bolden ned efter et indlæg fra Oliver Klitten. Afslutningen blev flot reddet af FC Roskilde målmanden, Marco Brylov, med en fodparade.

FC Roskilde fik herefter udnyttet medvinden til at få sig etableret på Hobro IK’s halvdel, men havde svært ved at få brudt igennem kæderne. Det var også i denne periode Hobro IK, der viste sig at være mest farlige foran målet med en række kontraangreb, hvor Jesper Cornelius blev sendt afsted i dybden. Dog havde han svært ved at finde angrebsmakker Frederik Christensen inde foran målet.

Med fem minutter tilbage af første halvleg var det igen en kamp om overtaget. Begge mandskaber prøvede ihærdigt at få skubbet hinanden tilbage på banen, hvilket resulterede i en masse spil på midten af banen.

Kort før pausen blev en FC Roskilde nedlagt 1 meter uden for Hobro IK’s målfelt og dommeren dømmer frispark. En flad afslutning blev pareret af Villads Rasmussen. Den efterfølgende periode forsøgte hjemmeholdet ihærdigt at få scoret det udlignende mål, men uden at blive farlige.

Pause: FC Roskilde 0 – 1 Hobro IK.

Efter pausen var det Hobro IK, der kom ud med mest initiativ og ærgerrighed. Efter tre minutter havde Frederik Dietz et skud, der ramte træværket efter et indlæg, der endte i bagerste del af målfeltet. Efterfølgende fik Hobro tilkæmpet sig et hjørnespark, hvor selvsamme Frederik Dietz løb mod forreste stolpe. Her kom han først på bolden og headede bolden i mål til 2-0.

Hjemmeholdet fik efterfølgende momentum i kampen, men havde svært ved at få spillet sig frem til nogle målfarlige chancer, ligesom i første halvleg. Hobro IK’s forsvarstrio stod solidt og fik afværget enhver målsøgende aflevering som FC Roskilde prøvede at spille igennem dem.

Først efter 72 minutter kom den første afslutning på mål siden Frederik Dietz hovedstød. FC Roskildes pres og overtag resulterede i et skud 25 meter udefra, som Andreas Søndergaard nemt kontrollerede.

Kort tid efter fik Hobro IK sendt en lang bold i dybden til Jonas Snefstrup, der ude fra højre side af banen sendte et indlæg ind til en fri Frederik Christensen, der ramte bolden i luften første gang, men skød lige på FC Roskildes målmand.

Hobro IK fortsatte med at være farlige. En flot bold bag FC Roskildes forsvarskæde fra Frederik Dietz til Theo Ekié endte med et straffespark til Hobro IK, da Theo Ekié kom først på bolden, men blev tacklet bagfra. Frederik Christensen tog straffesparket, som blev reddet af FC Roskildes målmand, samt blev den efterfølgende returbold også reddet.

De sidste minutter af kampen var det hjemmeholdet, der satte den sidste indsats ind på at få reduceret, men uden held. Hobro IK’s forsvar var solide gennem hele kampen og lod ikke FC Roskilde blive farlige.