ForsideMariagerInformationsmøde: Bliv klogere på lokalt CO2-lagringsprojekt

Informationsmøde: Bliv klogere på lokalt CO2-lagringsprojekt

- Annonce -

Informationsmøde: Bliv klogere på lokalt CO2-lagringsprojekt

Energistyrelsen gav i juni 2024 tilladelse til at undersøge potentialet for CO2-lagring i undergrunden mellem Randers og Hobro. Nu inviterer projektoperatøren Harbour Energy til informationsmøder, hvor alle interesserede kan få viden om Greenstore-projektet og få et indblik i, hvordan vi kan lagre CO2 sikkert og effektivt i undergrunden. Desuden vil selskabet overordnet set fortælle om, hvordan projektet vil blive udført i området.

Informationsmøderne om CO2-lagringsprojektet Greenstore gennemføres den 30. september i Den Gamle Biograf i Mariager og den 1. oktober i Gassum Aktivitets- og kulturhus, Randers. Alle er velkomne, og møderne vil være de første af en længere række af offentlige informationsmøder.

Klimaforandringer er en af de største udfordringer i vores tid, og lagring af CO2 er et vigtigt redskab til at nå klimamålene. Derfor er Greenstore-projektet vigtigt for Europa, Danmark og ikke mindst for Gassum-området. Vi er stadig i en undersøgelsesfase, og vil gerne allerede nu inddrage borgere og erhvervslivet i lokalområdet, gå i dialog med alle interesserede og fortælle om det projekt, der ligger foran os,” siger Anne-Mette Cheese, Landechef for Harbour Energy Danmark og fortsætter:

”Til mødet vil vi fortælle om, hvad der kommer til at ske de næste 3-4 år, hvad vi skal undersøge, og hvorfor vi mener, at undergrunden i området er egnet til lagring af CO2. Vi vil også fortælle mere om processen og tegne en tidslinje for hele projektet.

Konsortiet bag Greenstore-projektet består af Harbour Energy, som operatør, INEOS Energy og Nordsøfonden, der er statens undergrundsselskab. Konsortiet fik i juni i år tildelt Greenstore-licensen, der dækker området mellem Randers og Hobro. Lagerkapaciteten i området vurderes til at være på op mod 250 millioner ton CO2. En mængde, der svarer til Danmarks samlede CO2-udledninger for de seneste 10 år.

I 2023 udførte GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) en første omfattende kortlægning og grundig undersøgelse af potentialet for CO2-lagring i Danmark, og her udpegede de blandt andet området ved Gassum som velegnet. Det er unikke geologiske forhold, som gør området særligt velegnet til lagring af CO2.

Danmark er grønt foregangsland
I Danmark er der bred politisk enighed om, at fangst og lagring af CO– også kendt som CCS (Carbon Capture and Storage) – er en nøgleteknologi i bestræbelserne på at nå klimamålene. Som led i den grønne omstilling skal CCS-teknologien spille en vigtig rolle i at reducere klimaforandringernes konsekvenser.

Greenstore-projektet har potentiale til at reducere CO2-udledningen til atmosfæren med op til fem millioner ton årligt ved at lagre CO2i undergrunden. Initiativet markerer derfor et væsentligt fremskridt mod både nationale og internationale klimamål og styrker samtidig Danmarks position som et grønt foregangsland.

Tilmelding
Projektet har en hjemmeside, greenstore.dk, hvor alle kan læse mere om f.eks. teknologien, processen og konsortiet bag Greenstore. Tilmeld dig til informationsmøderne her.

Mariagerfjord Kommune
Den Gamle Biograf, Kirkegade 2, 9550 Mariager
30. september 2024 kl. 17.00 – 19.00

Randers Kommune
Gassum Aktivitets- og kulturhus, Nyvej 1A, 8981 Spentrup
1. oktober 2024 kl. 17.00 – 18.30

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER

Hadsund-Peter kom med julemanden

- Annonce -

Seneste artikler