ForsideHadsundJul med kød, kvalitet og kærlighed hos SuperBrugsen Hadsund

Jul med kød, kvalitet og kærlighed hos SuperBrugsen Hadsund

- Annonce -

Jul med kød, kvalitet og kærlighed hos SuperBrugsen Hadsund

Julen er hjerternes fest og en højtid fyldt med traditioner, og det gælder også for slagtermester Christian Søltoft og de 15 medarbejdere i slagter- og delikatesseafdelingen i SuperBrugsen Hadsund. Christian har stået i spidsen for afdelingen i omkring 15 år og ved derfor præcis, hvad der kræves af byens slagter for at indfri hadsundernes forventninger til det perfekte julebord.

I afdelingen fremstilles der blandt andet hjemmelavet sylte, “Johns oldemors julespegepølse,” rullepølse og andet pålæg, julemedister og friskhakket fars. Derudover finder man også de mange udskårne stege, hamburgerryg og baconstykker, som slagtermesteren og hans medarbejdere sirligt producerer af dansk kød fra blandt andre Kildegården og Bornholmergrisen.

Julens travlhed har for alvor ramt afdelingen

Fra 1. september, når produktionen starter, og husets sylte rammer impulsboksen i midtergangen, stiger både julestemningen og efterspørgslen uge for uge. Fra midten af november og resten af året er der mange bestillinger på julefrokoster i delikatesseafdelingen, og slagterne har travlt med at forberede produkterne fra bunden – fyldt med godt håndværk og masser af smag. “Vi har gang i knivene, saltkarret og rygeovnen,” fortæller slagtermester Christian Søltoft til Mariagerfjordposten.dk og viser nogle af produkterne frem fra impulsboksen, som i dag indeholder hjemmelavet sylte, røget bacon, hamburgerryg, julespegepølse og fedtegrever.

Det er fascinerende at høre Christian Søltoft fortælle om sine produkter og den omfattende proces, fra kødet kommer til slagterafdelingen i SuperBrugsen Hadsund – ofte i store stykker, til det ligger klar i køledisken inde i butikken.

Julelækkerier i SuperBrugsen Hadsund Foto: Mariagerfjordposten.dk

Danmarks bedste sylte

Mens vi betragter de lækre produkter i køledisken, fortæller Christian: “Vores hjemmelavede sylte kaldes Danmarks bedste – vi er faktisk den SuperBrugsen i landet, der sælger flest sylter. Opskriften består af rent kød fra nakkefilet og ganske få krydderier, og den håndæltes af vores medarbejdere, hvilket giver en fantastisk struktur. Sylten er meget kødfyldt og lige tilpas skærefast, og det får vi meget ros for.”

Både hamburgerryg og bacon produceres ved, at kødet kommer hjem i delstykker. Herefter udskæres det, inden det saltes og ryges til en gammeldags hamburgerryg eller røget bacon. ”Vores hamburgerryg svinder ikke ved tilberedning, da den ikke er stiksaltet, som i industrien, men derimod imod kummesaltet. Ligeledes vil man opleve, at vores bacon ikke ”sprutter” på panden, da den på samme måde som hamburgerryggen er kummesaltet og ikke tilført ekstra vand”, forklarer Christian.

Kan man stadig købe fedtegrever?

Jeg undrer mig over de mange bakker med fedtegrever i køledisken og spørger: “Kan man stadig købe fedtegrever?” Christian svarer med et smil: “Det kan du tro, vi sælger faktisk rigtig meget af det, især op til jul. Det er primært den ældre generation, der køber fedtegrever, men også yngre kunder har fået øjnene op for den gode smag – for eksempel på rugbrød med Johns oldemors julespegepølse.”

Johns oldemors julespegepølse

Johns oldemors julespegepølse er baseret på en opskrift, som stammer fra Johns oldemor. “John Gunde Gundesen, oldemorens barnebarn, fyldte 75 i foråret og er stadig aktiv som slagtersvend på deltid i butikken,” fortæller Christian.

For at tilpasse opskriften har man ændret de gammeldags måleenheder som “en halv håndfuld” eller “en næsten fuld kop” til mere præcise mængder, og hængeprocessen ved skorstenen er skiftet ud med nutidens sundhedsmæssigt forsvarlige metoder.

Bredt udvalg ved siden af julemaden

Selvom juletiden præger slagterens kølediske i SuperBrugsen Hadsund, er der stadig et bredt udvalg af kød året rundt. “Vi producerer friskhakket kød hver dag, og holdbarheden er blot 24 timer, så kunderne må planlægge brugen af det. Men når først de har prøvet vores friskhakkede svine- eller oksekød, vælger mange det igen, enten hver gang eller til særlige lejligheder, hvor hakkebøffen skal være ekstra saftig,” forklarer Christian.

Rullepølse med kærlighed

Rullepølse er for nogle en juleting, for andre et fast indslag i køleskabet. “Vi laver vores egen rullepølse i butikken, færdig klar til at spise eller i net til dem, der selv vil koge den derhjemme,” fortæller Christian. “Rullepølsen kræver grundig håndtering – fra kødet saltes i to døgn, trækker yderligere et døgn, krydres, rulles og koges. Der går cirka en uge, før en rullepølse er klar til kunderne. Men så er der også kræset for den og den er lavet med kærlighed”, lyder det fra Christian

Det er virkelig dejligt, når vi modtager ros fra kunderne for vores produkter og det store udvalg i kølediskene,” fortæller Christian Søltoft med et smil. “Vi oplever ofte, at kunderne sætter stor pris på det hjemmelavede arbejde og vores fokus på kvalitet. Det giver os ekstra motivation og gør arbejdspladsen helt fantastisk. Hele teamet bliver stolte.

De 16 medarbejdere i SuperBrugsens slagter- og delikatesseafdeling tæller 8 fastansatte, 4 ungarbejdere og 4 over 18 år, som hjælper til med den daglige rengøring og øvrige opgaver efter behov.

Slagtermester i SuperBrugsen Hadsund Christian Søltoft Foto: Mariagerfjordposten.dk
Slagtermester i SuperBrugsen Hadsund Christian Søltoft Foto: Mariagerfjordposten.dk
Frisk hakket oksekød Foto: Mariagerfjordposten.dk
Slagtermester i SuperBrugsen Hadsund Christian Søltoft Foto: Mariagerfjordposten.dk
Altid stort udvalg af kød i SuperBrugsen Hadsund Foto: Mariagerfjordposten.dk
Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

1 KOMMENTAR

  1. Super Brugsens slagterafd. er noget for sig. Super dygtige, dedikerede medarbejdere. Spørger man Christian får man altid vejledning af høj kvalitet. Han ved hvad, han har med at gøre. Savner man en bestemt udskæring til gæstebud er Christian altid behjælpelig. Glæder mig vildt til hjemmelavet sylte og julespegepølse. God december til Christian og hele hans stab 🎅

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler