ForsideMariagerfjordNordjyderne er mest tilbøjelige til at gribe ind ved partnervold

Nordjyderne er mest tilbøjelige til at gribe ind ved partnervold

- Annonce -

Nordjyderne er mest tilbøjelige til at gribe ind ved partnervold

95 % af nordjyderne vil gribe ind, hvis én, de står nær, er udsat for partnervold, viser nye tal. Men alligevel fylder frygten for at tage fejl i sin formodning. Nu skal kampagnen ’Ser du de røde flag?’ fra Danner oplyse om tegnene på partnervold, så flere opdager volden og griber ind.

Nordjyderne er blandt dem i landet, der oftest vil blande sig, hvis de har mistanke om, at en ven eller et familiemedlem er udsat for partnervold. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Danner. 95 % af borgerne i Region Nordjylland svarer, at de ”helt sikkert” eller ”formentlig” vil gribe ind – fem procentpoint over landsgennemsnittet og højere end alle andre regioner.

Tvivl er den største barriere for at hjælpe
Når nordjyderne spørges til barrierer for at hjælpe, svarer knap hver femte, at de ikke ser nogen barrierer, hvilket er flere end danskerne i de andre regioner. Lidt mere end halvdelen af nordjyderne angiver, at en barriere for at gribe ind, er usikkerheden på, om de tager fejl i deres formodning om partnervold. Det er dermed den hyppigste barriere.

Det vil Danner ændre på med kampagnen ’Ser du de røde flag?’:

”Det kan være rigtig svært at spotte partnervold – også selvom det er hos én, man står nær. Ofte vil pårørende lægge mærke til en ændring i adfærden, som alligevel er svær helt at sætte fingeren på. Måske trækker den voldsudsatte sig fra sine relationer, eller måske begynder hun at gå anderledes klædt. Med vores kampagne ’Ser du de røde flag?’ viser vi konkrete tegn på partnervold, pårørende kan lægge mærke til,” fortæller Mette Marie Yde, direktør i Danner.

Undersøgelsen viser, at den næsthyppigste barriere for nordjyderne er frygten for voldsudøverens reaktion (25 %) efterfulgt af frygten for, at relationen til vennen eller familiemedlemmet vil tage skade (22 %).

Røde flag i bybilledet
Kampagnen er i bybilledet samt på trykte, digitale og sociale medier fra midten af april og hen over sommeren. Kampagnen kørte første gang i 2023, hvor den vandt Sprogprisen for bedste visuelle budskab og gav en stigning i opkald til Danners døgnåbne telefonrådgivning.

Mette Marie Yde håber, at kampagnen også denne gang vil skabe opmærksomhed om partnervold:

”Vi håber, at danskerne kan genkende nogle af eksemplerne i kampagnen og lige tænker en ekstra gang over, om én, de kender, har brug for en nænsom og omsorgsfuld håndsrækning til at bryde ud af et voldeligt parforhold. For når man er fanget i et voldeligt forhold, har man brug for en person, der rækker ud og står ved ens side, for faktisk at kunne bryde med volden.”

- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler