Nyt kapitel på Postgården: Martin Sommer Madsen bliver ny forpagter
En cirkel er ved at blive sluttet på den ikoniske Postgården midt i idylliske Mariager. Fra den 1. juni 2025 er det Martin Sommer Madsen, der overtager forpagtningen af det historiske sted – og for ham er det ikke blot et nyt job, men en hjemkomst.
På en solrig onsdag formiddag mødte Mariagerfjordposten.dk både ejeren af Postgården, Jan Hørby, og den nye forpagter Martin Sommer Madsen til en snak om fortid, nutid og fremtid på det traditionsrige sted.
”Jeg begyndte som kokkelærling her på Postgården i 1999, da jeg var 17 år,” fortæller Martin med et smil. ”Jeg fik mit svendebrev i 2003 – og hele min læretid foregik netop her. Så at vende tilbage som forpagter føles ret fantastisk.”
Erfaring og kærlighed til byen
Martin Sommer Madsen er i dag ansat på Gæstehuset ved Grundfos i Bjerringbro, hvor han er med til at drive et sted med 32 værelser og virksomhedsgæster fra hele verden. Den erfaring tager han nu med sig til Mariager og glæder sig til at tage fat på driften af Postgårdens 14 værelser, den store sal til selskaber og arrangementer – samt naturligvis den hyggelige restaurant og de solrige udeserveringsområder.
”Jeg har altid haft et særligt forhold til Mariager,” fortæller Martin. ”Jeg er vokset op lidt uden for Gassum, og vi tog altid til Mariager, når der skulle handles. Jeg har så mange gode minder herfra – det er en by, jeg virkelig holder af.”
Et stærkt fundament
Postgårdens ejer, Jan Hørby, ser også med tilfredshed på fremtiden.
”Da jeg overtog Postgården i 1999, havde den stået stille i et års tid. Men gennem hårdt arbejde, særligt fra de seneste forpagtere, Lars og Dorthe, er stedet blevet en velfungerende og hyggelig forretning,” siger han. ”Det giver Martin et godt udgangspunkt – og så starter han jo lige op til højsæsonen med mange sommergæster.”
Nye idéer – med respekt for det klassiske
Martin lægger ikke skjul på, at han har masser af idéer til, hvordan Postgården kan udvikle sig i fremtiden – men det hele skal ske med respekt for stedets sjæl.
”Jeg vil gerne bevare det klassiske danske køkken, som Postgården er kendt for – men give det et moderne tvist,” forklarer han. ”Smørrebrød og schnitzel vil stadig være på kortet, men måske serveret med lidt mere kant og kreativitet. Det skal stadig være genkendeligt – bare lidt friskere.”
Med sin personlige historie, stærke faglige ballast og store kærlighed til byen virker det som et naturligt match mellem Martin Sommer Madsen og Postgården.
”Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang. Det her føles som det rigtige sted og det rigtige tidspunkt,” slutter han.

