ForsideHobroHobro: 2 Spritbilster standset

Hobro: 2 Spritbilster standset

- Annonce -

𝘈𝘧 𝘊𝘢𝘳𝘪𝘯𝘢 𝘒𝘰𝘯𝘥𝘳𝘶𝘱 – 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘢𝘨𝘦𝘳𝘧𝘫𝘰𝘳𝘥𝘱𝘰𝘴𝘵𝘦𝘯.𝘥𝘬

Patruljer fra Nordjyllands Politi har natten til lørdag d. 1. oktober standset 2 spritbilister i Hobro by.

Bliver man standset af politiet og skønnet påvirket af alkohol, vil betjentene instruere føreren i at deltage i en alkometertest.

Den tilladte promille i Danmark er 0,5 og puster føreren alkometeret op over det tilladte er proceduren følgende: Føreren anholdes, sigtes for spirituskørsel og tages med til afgivelse af en blodprøve, som bruges til at klarlægge den endelig promille i blodet.

Straffen for at køre bil i spirituspåvirket tilstand er:

𝐏𝐫𝐨𝐦𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐥𝐥𝐞𝐦 𝟎,𝟓 𝐨𝐠 𝟏,𝟐 – Betinget frakendelse af kørekortet i 6 måneder, hvilket betyder man skal bestå en kontrollerende køreprøve inden for 6 måneder for at beholde sit kørekort. Derudover en bøde på ca netto månedslønnen gange med promillen

𝐏𝐫𝐨𝐦𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐥𝐥𝐞𝐦 𝟏,𝟐 𝐨𝐠 𝟐,𝟎 – Ubetinget frakendelse af kørekortet i 3 år samt bøde på ca netto månedslønnen gange med promillen. Man har mulighed for at søge om at køre med en alkolås i bilen i 3 år.

𝐏𝐫𝐨𝐦𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝟐,𝟎 – Ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst 3 år, hvorefter man skal køre med alkolås i yderligere 2 år. 20 dages betinget fængsel, samt bøde på ca netto månedslønnen gange med promillen. Derudover kan bilen blive konfiskeret.

Uanset promillen størrelse, skal man gennemføre et ANT-Kursus, før man kan generhverve kørekortet. ANT står for Alkohol, Narko og Trafik.

Straffene er for førstegangs tilfælde – straffen stiger ved gentagelsestilfælde.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler