ForsideMariagerAkut behov for handling: Mariagerfjords Naturfredningsforening slår alarm om skrubtudser og salamandre...

Akut behov for handling: Mariagerfjords Naturfredningsforening slår alarm om skrubtudser og salamandre i Løvefonten

- Annonce -

Akut behov for handling: Mariagerfjords Naturfredningsforening slår alarm om skrubtudser og salamandre i Løvefonten

AF DN Mariagerfjord Peter Ulrich Toubøl

Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord har i påsken fået flere henvendelser fra borgere i Mariager, som har observeret, at både salamandre og skrubtudser bliver skyllet ud i Løvefonten på Østergade og videre ud i fjorden.

Vi har ved selvsyn konstateret, at der befandt sig mange ynglende skrubtudser i fonden lørdag d. 30. marts, hvor vi samlede de der var op. Samtidig kan vi konstatere, at der ved alle de tre søer bag lægehuset ikke længere sidder lodrette riste, som kunne forhindre at dyrene blev skyllet ned i Løvefonten.

Sidste år blev der også konstateret store mængder haletudser i Løvefonten. Vi skal derfor opfordre kommunen til at få ristene monteret, men også at få fremstillet nogle net med en tættere maske, som i yngletiden bedre kan holde dyr og haletudser tilbage. Det samme gælder det overløbs brønddæksel, som er ud for den sidste sø, og som har meget store huller.

Da der i søerne både yngler skrubtudser, spidssnudet frø og vandsalamander, dyr som alle er fredet, må det være kommunens pligt at forhindre, at de ender i fjordens saltvand.

Foto: Mariagerfjords Naturfredningsforening


Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler