ForsideHadsund31. Hadsundløb er klar - har du fundet løbeskoene frem?

31. Hadsundløb er klar – har du fundet løbeskoene frem?

- Annonce -

31. Hadsundløb er klar – har du fundet løbeskoene frem?

Så er det lige nu og næsten, at Hadsunds ældste løb ”Hadsundløbet” løber af stablen. “Hadsundløbet” har siden 1992 lokket motionister og andre løbeglade folk til Hadsund.

Løbet kan dermed i år bryste sig af sit 31. løb i alt, kun med en enkelt misser i 2020 grundet Coronakrisen.

I år afholdes løbet torsdag d. 7. september med start og mål ved Sportigan på Storegade/Torvet lige i centrum af Hadsund, mere centralt kan det simpelthen ikke blive.

Sportigan Hadsund
Hadsundløbet sluttes som altid af med præmieoverrækkelse, hvor vinderne af samtlige aldersgrupper på de tre distancer får hængt de populære løbsmedaljer om halsen af Sabrina, Dorthe og Palle fra Sportigan. Her ses Palle Justesen ved en tidligere lejlighed. Foto: Mariagerfjordposten.dk

Sportigan Hadsund og Mariager Fjord Orienteringsklub har sammen stået som arrangører af løbet, og med så lang en historik, har der selvfølgelig været mange op- og nedture.

Deltagermæssigt har højdepunktet været de 879 løbere tilbage i 2012, og lavpunktet var de 45 løbere i 1998. På den måde har løbet prøvet lidt af hvert. Sidste år deltog 135 løbere, og det tal håber arrangørerne selvfølgelig bliver overgået i år.  

De tre kendte distancer på henholdsvis 3,3 km., 5,5 km. og 10,5 km. både starter og slutter ved Sportigan, hvor selve stævnepladsen er oprettet på ”Torvet”. Det er også her, at der før løbet udleveres startnumre, ligesom opvarmning af instruktør, Tine Muhl fra fitnesscenter MyHeart foregår på pladsen. Ligeså er det her, deltagerne kan få en gratis, flot, blå løbe-T-shirt skænket af Nordeafonden, og disse udleveres altså først her på løbsdagen efter ”først til mølle-princippet”. Også Mariagerfjords Beredskab er på plads her, hvis uheldet nu skulle være ude.

Klubfotos fra tidligere år. Foto: Mariager Fjord OK

Starten skydes i gang af Palle Justesen fra Sportigan og stævneleder Jens Chr. Dalgaard fra Mariager Fjord OK, og de tre distancer får 5 min. intervaller fra kl. 18.30 med længste distance på de 10,5 km. først.

Efterhånden som løberne kommer i mål, venter der dem drikkevarer i form af saft/vand og frisk frugt sponsoreret af Super Brugsen Hadsund, fortæller stævneleder Erik Nielsen fra Mariager Fjord OK. Heldige løbere vil også ved selve målpassagen kunne få overrakt nogle af ”spurtpræmierne”, der som noget nyt i år vil afløse de kendte lodtrækningspræmier fra tidligere løb.

Klubfotos fra tidligere år. Foto: Mariager Fjord OK

Løbet sluttes som altid af med præmieoverrækkelse, hvor vinderne af samtlige aldersgrupper på de tre distancer får hængt de populære løbsmedaljer om halsen af personalet, Sabrina, Dorthe og indehaver Palle fra Sportigan.

Ligeså vil løbets Vandrepokal, stiftet af Urmager Erhardsen tilbage i år 2000, blive overrakt til største tilmeldte hold. Sidste år gik den til Spentrup Hygge og Motion med 11 deltagere.  

Keld Østergaard, klubbens løbstilmelder, fortæller, at der er mulighed for eftertilmelding på selve løbsdagen, så frem med løbe- eller vandreskoene, der er nemlig plads til alle – også de der blot vil gå turen, og selv en klapvogn ”med fører” kan gennemføre en af ruterne.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler