ForsideHobroOktober i Kunstetagerne Hobro

Oktober i Kunstetagerne Hobro

- Annonce -

Oktober i Kunstetagerne Hobro

Fredag hen under aften åbnede Kunstetagerne efterårets store satsning, M it Mariagerfjord. Mellem 80 og 100 interesserede mødte op for at være med til at markere tre udstillinger med fokus på Mariagerfjord. Birgitte Nissen, formand for Mariagerfjord Kunstforening nævnte i sin velkomst, at Kunstforeningens udstillinger i Kunstetagerne tiltrækker besøgende fra hele kommunen, men at der måske naturligt nok er en overvægt af gæster fra Hobro og nærmeste omegn. Det søger Mit Mariagerfjord at ændre på. De tre parallelle udstillinger, som vises under Mariagerfjord-paraplyen, tager nemlig afsæt i hele kommunen, før og nu. Birgitte Nissen sluttede sin tale med at takke Mariagerfjord Kommune og Sparekassen Danmark Fonden Hobro, som begge har ydet generøs støtte til Mit Mariagerfjord.

Kunstfaglig medarbejder Anne Lie Stokbro introducerede de tre udstillinger: Mit Mariagerfjord – Borgernes bidrag, Mit Mariagerfjord Classic og Niels Reiter – Upåagtede detaljer. Alle borgere i kommunen blev i foråret inviteret til at indsende fotos mv. af lige netop deres Mariagerfjord, og de ca. 60 indkomne bidrag viser, at naturen, fjorden og familien tæller højst, når kommunens borgere skal sætte billede på det, der betyder mest for dem. Det var langt hen ad vejen de samme motiver, som optog malerne Sven Schou og Axel Aabrink, som malede i kommunen for omkring 100 år siden. Det kan man ved selvsyn opleve på udstillingen Mit Mariagerfjord Classic.

Hvor Schou og Aabrink så på de nære omgivelser med et panoramisk blik, zoomer fotograf Niels Reiter ind på det, vi andre ikke ville opfatte som egentlige motiver. I det smukke forfald på slidte overflader, i frønnet træ og bulet metal finder Reiter motiver, som umiddelbart fremstår abstrakte, men som er rige på associationer, hvilket også titler som Guldfisken Karl og Fanden selv tyder på.

Ferniseringspublikum 2. Foto Niels Reiter

Udstillingens åbningstale var lagt i hænderne på Jens-Henrik Kirk, formand for Mariagerfjord Kommunes udvalg for Kultur og Fritid, som har støttet Mit Mariagerfjord. Kirk omtalte Kunstetagernes initiativ i meget rosende vendinger og lagde i sin tale vægt på kommunens herlighedsværdi og vigtigheden af at være opmærksom på og værne om den skønhed, kommunens borgere er omgivet af. Han takkede Niels Reiter, de mange bidragydere, som har været med til at give et signalement af Mariagerfjord her og nu, og de, som har udlånt værker til Mit Mariagerfjord Classic.

I tilknytning til Mit Mariagerfjord vil der hen over udstillingsperioden være mulighed for at deltage i en lang række arrangementer. Nævnes kan to naturvandringer den 26.10 og 30.11., som bringer deltagerne ud til nogle af kommunens smukkeste og mest interessante naturlokaliteter, mens en række omvisninger i udstillingerne giver mulighed for at høre mere om skildringen af kommunen før og nu. Et symposium den 11.11. sætter spotlys på både natur og kultur i kommunen, mens skulpturvandringer formidler den kunst, som gennem årene er opstillet i Hobro by. Alle arrangementerne fremgår af Kunstetagernes nye sæsonfolder, som kan hentes i Kunstetagerne og nærstuderes på  hjemmesiden www.kunstetagerne.dk, under punktet Det sker.

Allerede torsdag den 12. oktober kl. 15 er der omvisning i Rud Thygesen Arkivet, Adelgade 26, hvor der vises møbler og design af møbelarkitekten Rud Thygesen, som voksede op i Hobro. Thygesen (1932-2019) skabte sammen med sin kompagnon Johnny Sørensen (f. 1944) en række møbelserier, som vises i Arkivets faste udstilling. Særudstillingen Danmarks Næste Klassiker, tilrettelagt på baggrund af DRs serie af samme navn, kan ses til og med lørdag den 14. oktober. Omvisningen inkluderer naturligvis også særudstillingen.

Ferniseringspublikum. Foto Niels Reiter

LÆS OGSÅ: Rude smadret på graverens kontor

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER

Det nye menighedsråd i Hobro Sogn

- Annonce -

Seneste artikler