ForsideHobroKlar til Mortensaften? -Få mad ud af huset hos Meny Hobro

Klar til Mortensaften? -Få mad ud af huset hos Meny Hobro

Klar til Mortensaften?

- Annonce -

Mortensaften er lige rundt om hjørnet, og det betyder at det snart er tid til and med brunede kartofler, brun sovs og rødkål. Når de kolde måneder melder sin ankomst, melder alt den gode mad sig heldigvis sammen med dem.

Få mad ud af huset i Meny

Det kan være et stort arbejde at forberede et stort måltid med både surt og sødt til Mortensaften, og især hvis I er en stor familie eller har tradition for at invitere mange gæster. Derfor kan I få ”Mad ud af huset” fra den lokale Meny i Hobro, så ingen skal bruge aftenen på at lave mad, og I derfor har mere tid til at være sammen.

Bestiller i Menys Mortensaftensmenu får i en menu bestående af Andelår- og bryst, rødkål, hvide og brunede kartofler, halve æbler, svesker, skysauce og chips. Menuen koster 120 kr. pr. person, og man skal bestille til mindst to personer.

Husk at bestille jeres Mortensaftensmenu i forvejen. Menuen kan bestilles online, og det kan du gøre her. Du kan downloade tilberedningsvejledningen her.

Vil I gerne have en god vin med til maden, kan Menys medarbejdere hjælpe med at finde den rette, hvis I er i tvivl om, hvad der passer godt til and.

Kender du traditionen?

Grunden til at vi fejrer Mortensaften, kan findes i en gammel fortælling tilbage fra 300-tallet. Historien handler om den franske mand Sankt Martin, som vi på dansk kalder Morten bisp. Han holdt af de fattige i samfundet, og man mente, at han var hellig, fordi hun kunne helbrede de syge. 

Derfor ville man gerne have, at Morten skulle blive biskop, men det ville han ikke, og han gemte sig derfor blandt gæssene. Da han blev fundet og gjort til biskop, besluttede han, at alle én gang om året skulle straffe gæssene for at hans gemmested blev afsløret. I Danmark blev gåsen erstattet med anden, som er billigere, og derfor får vi and d. 10. november.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler