20 års jubilæum hos 4-stjernet hotel med restaurant og personale i topklasse
Jubilæum hos Hotel Amerika i Hobro
Om de store bøgetræer i Østerskoven i Hobro står i forårsgrønne farver, iklædt efterårets mange farver eller som Mariagerfjordposten.dk forleden oplevede, da vi kørte ud af Amerikavej mod Hotel Amerika, hvor Kong Vinter netop havde sendt et af årets første varsler, at vinteren er på vej.
De store hvide frostklædte træer, som indkredsede det store Hotel for enden af vejen, fik os straks til at finde ro og skabe en nærmest magisk stemning.
Magien fortsætter, da vi træder ind i foyeren, hvor vi nærmest bliver blæst bagover af ro, romantik og afslappethed, men også seriøsitet. Hotellets direktør Peter Hansen, iført jakkesæt, tager imod os – Han hilser pænt og formelt med et håndtryk samt et velkommen, der gør, at vi hurtigt føler os hjemme i de storslåede lokaler.
Hotellets restaurant, med udsigt til den frostbeklædte skov og specielle atmosfære, indbyder til samtale og vi finder sammen med hoteldirektøren et hjørne, hvor vi kan sidde i ro og mag og tale om Hotel Amerika, hotellets første 20 år og lidt om hvad der skal til, for at drive et vellykket hotel på denne tid i danmarkshistorien.
– Tilbage i 2003 viste ejerne bag hotellet, Familien Rasmussen endnu engang deres store evne til at være på forkant med udviklingen. I dette tilfælde, at der var og er brug for et 4-stjernet hotel med en restaurant og et personale i topklasse, der vinder priser og udmærkelser i gastronomiske konkurrencer i Nordjylland og Danmark, fortæller hoteldirektør Peter Hansen, der også selv har en ejerandel i Hotel Amerika.
– Det lokale erhvervsliv i Hobro er i voldsom vækst og det kan mærkes hos os. Mandag til fredag er hotellet nærmest som et internationalt hotel med gæster fra mange forskellige lande, og de skal serviceres på bedste vis med god mad i restauranten, overnatninger på gode værelser med gode senge, business konferencer, mødefaciliteter og rigtig god morgenmad, smiler Peter og byder på mere kaffe.
Ombygninger, udvidelser og nye idéer blev etableret gennem 00’erne. I starten var det mange runde fødselsdage og bryllupper, der fyldte restauranten og hotellet i weekenden. Men gennem tiden har de store fejringer af livets begivenheder skiftet karakter og måden at afholde dem på. Ligesom Corona skubbede gæster, og ikke mindst personalet, væk fra Hotel- og restaurantbranchen, gik Hotel Amerika, som stort set alle andre af landets hoteller og restauranter, nogle svære år igennem.
– Jeg kom til Hotel Amerika i 2011 og skiftede job som F&B chef og køkkenchef ud med jobbet som administrerende direktør i 2017. Herefter begynder vi at skrue voldsomt op for kvaliteten i restauranten, og vi når vel også målsætningen om at være én af Nordjyllands bedste restauranter. Men vi må også være ærlige og sige, at vi i hotel- og restaurationsbranchen har haft nogle yderst svære corona-år at styre igennem, fortæller hoteldirektøren og fortsætter:
– Men det har også været en øjenåbner, hvor medarbejderpleje og Work Life balance er taget ind til os på en helt ny måde. Jeg er selv af den gamle skole, hvor vi måske havde 5-6 friweekender gennem læretiden. Den går ikke mere og vi skal lave en branche med nogle arbejdsforhold, der kan tiltrække, udvikle og ikke mindst fastholde gode medarbejdere, der brænder for at arbejde i en fantastisk branche.
Hotel Amerikas første 20 år er kun begyndelsen
På Hotel Amerika i Hobro er der i jubilæumsåret omkring 25 fastansatte. Frontpersonalet er blandt de bedste i branchen og på de administrative opgaver som salg og marketing, har hotellet også samlet kræfterne i eget hus i stedet for at gøre brug af skiftende bureauer.
Hotellet råder over 68 værelser og ifølge hoteldirektøren er der et kæmpe uudnyttet potentiale.
– Jeg tror også, at Hotel Amerika er her om 20 år. Og endda som et af de bedste hoteller i Danmark. Hotellet ligger helt perfekt og stemningen her er både romantisk og seriøs. Vi kan videreudvikle os som en destination i os selv, og i at være en stærk samspiller til det omkringliggende kultur- og erhvervsliv.
– Ringborgen på Fyrkat her i Hobro, er jo netop kommet på UNESCOS verdensarvsliste, hvilket jo kan udvikle sig helt enormt og som tidligere nævnt, er det lokale erhvervsliv i Hobro i rivende udvikling, slutter Peter Hansen med et smil og kigger ud på den frosthvide flotte skov.
Vi forlader hotellet i opløftet stemning og kører derfra fuld af optimisme efter et inspirerende møde med hotellets direktør og med tro på fremtiden.