ForsideHobroKLUMME: Tak for en god sæson - Alle mand

KLUMME: Tak for en god sæson – Alle mand

- Annonce -

KLUMME: Tak for en god sæson – Alle mand

Af Teknisk Chef Lars Justesen Hobro IK

Velkommen til sæsonens sidste hjemmekamp i NordicBet ligaen til dagens opgør mod de allerede oprykkede Sønderjyske.

Afslutningen af sæsonen giver altid anledning til at gøre status på ”året”, der er gået. Et år, der har budt på mange spændende ting. Hvis vi tager sidste sommers transfervindue med (2023) lykkedes vi med at sælge den første spiller af egen avl., nemlig Frederik Elkær.  Med egen avl vil det sige, at det er en spiller, der har været igennem vores egen talentafdeling. Det har været en stor milepæl for os at slutte ringen, så at sige, med at sælge en spiller af egen avl.

Sæsonen var på dette tidspunkt startet og vi kom fremragende i gang med efterårets kampe i modsætning til de tidligere år og da vi kunne byde vores naboer fra nord, AaB, velkommen på DS Arena var det et topopgør mellem nummer 1 og nummer 2, med os værende nummer 1. Det var vel at mærke i runde 6, men det var et udtryk for den flotte start vi fik. Husker man kampen tabte vi desværre i overtiden, men præstationen var til UG med kryds og slange. At vi efterfølgende blev det første hold, der slog AaB i NordicBet Ligaen og alt i alt slog dem tre gange i løbet af sæsonen var et kæmpe skulderklap til vores nye spillestil, til trænerteamet og holdet.

Vi overvintrede på en 3. plads bag ved Sønderjyske og AaB, som I ved, er de to hold, der netop er oprykket til 3F Superligaen. Vinterpausen blev naturligvis brugt til at dygtiggøre os og finjustere på de mange ting som vi i efteråret gjorde rigtig godt. Det flotte efterår havde dog også gjort at flere af vores spillere blev interessante fra større klubber og ligaer, hvilket resulterede i tre spillersalg. Laurs Skjellerup blev solgt til den bedste svenske række og IFK Göteborg. Muamer Brajanac blev sendt afsted til den bedste danske række og Randers FC. Sidste mand, var Jonathan Fischer, der blev sendt afsted til den bedste norske række og Fredrikstad, der i skrivende stund er placeret på en tredje plads. I løbet af dette transfervindue sagde vi også farvel til William Tønning, der havde kontrakt. Ligeledes havde Jacob Tjørnelund kontraktudløb, der indstillede sin karriere efter mere end 10 år i klubben. En fantastisk person og ambassadør for klubben.

Derfor skulle der nye ansigter ind og vi sagde goddag til et nyt målmandsteam i Andreas Søndergaard og Christopher Bobber, der hver dag knokler og arbejder stenhårdt og som har taget godt overfor Jonathan Fischer og William Tønning.  Vi sagde også velkommen til hele tre nye angribere i Frederik Christensen, som blev hentet i FC Helsingør, Jesper Cornelius, Vorup FB samt Richmond Gyamfi fra et ghanesisk akademi, der alle tre har stemplet ind og vist prøver på deres store individuelle kvaliteter.

I foråret fik vi sikret den top-6 placering, som vi havde spillet os i en favorabel position til at opnå og som vi alle drømte om hele vinteren. En nervepirrende sidste spillerunde i grundspillet, hvor placeringer i tabellen skiftede mange gange i løbet af kampen, men på en scoring af Jesper Cornelius fik vi et uafgjort resultat med hjem fra Hjørring, hvilket var nok til at sikre os top-6 placeringen. Endnu en flot milepæl i udviklingen af vores klub, hvor vi har en ambition om på sigt at være en del af top 18 i Danmark, hvilket vi lykkedes med i år.

Til dagens kamp skal vi tage afsked med tre spillere, der alle stopper i klubben ved kontraktudløb. De tre er Abdoul Yoda, Soumaïla Ouattara og anfører Simon Jakobsen. Der skal lyde en kæmpe tak til alle tre for den store indsats i den gule trøje.

Jeg vil dog gerne knytte en ekstra kommentar til vores anfører, der har valgt at indstille karrieren efter mere end 15 år som professionel fodboldspiller. Simon Jakobsen har været en fantastisk ambassadør for Hobro IK og har omfavnet klubben og lokalsamfundet med hele sit hjerte. Udover at være en dygtig fodboldspiller er han et fantastisk menneske, der formår at rumme sine holdkammerater, frivillige, partnere og alle andre, der har noget med vores klub at gøre. Der er ingen tvivl om, at Simon bliver et stort savn i klubben, men jeg vil ønske ham alt held og lykke med, hvad fremtiden bringer.

Tak til alle jer på lægterne, til alle frivillige og partnere og alle andre med hjerte for Hobro IK for den fantastiske støtte vi har modtaget igennem hele sæsonen. I er alle uundværlige for Hobro IK.

God kamp og på gensyn til den nye sæson i NordicBet Ligaen.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler