ForsideHadsundNyt liv til Hadsund Syds historiske havne-anlæg

Nyt liv til Hadsund Syds historiske havne-anlæg

- Annonce -

Nyt liv til Hadsund Syds historiske havne-anlæg

Vi har på Mariagerfjordposten.dk modtaget følgende sommer-status fra Færgehagens Bådelaug omkring arbejdet med renoveringen af Hadsund Syds Havneanlæg.

Af Hans Henrik Rasmussen, kasserer Færgehagens Bådelaug

Nutid Færgehagen Hadsund Syd 2024

Inden længe er arbejdet med en retablering af det gamle havne-anlæg på Hadsund Syd færdig. Det nuværende anlæg er fra 1977 og trængte derfor til en kraftig renovering, så kraftig af det hele nu er fjernet og den nye bygget.

Formand Lars Jakobsen fortæller, at havneentreprenør Henrik Hansen gik i gang med at fjerne det gamle anlæg lige efter påske og har nu skiftet de gamle pæle ud med nye. Pælene har fået nye joggere, vanger og gangsektioner, og der er slået nye fortøjrings-pæle i.

Det nye anlæg er snart klar til at blive indviet, dog mangler ny bund i slæbestedet. Foto: Hans Henrik Rasmusen

Siden 2021 har bestyrelsen arbejdet på at få økonomien bragt i orden, så begge broer kan skiftes ud, og det er lykkedes med hjælp fra ELROFonden, Sparekassen Danmark Fond Hobro, Svend Nielsen & Herdis Myginds Fond, Spar Nord Fonden, Norlys Vækstpulje, Melsen Fonden, Sparekassen Hadsund Fond og Velux Fonden, samt en egenfinansiering.

Bestyrelsen håber at arbejdet er færdig først i maj, så bådene kan komme i vandet, men da medlemmerne selv står for en del arbejde med færdiggørelsen, er det lidt uvis hvor lang tid det vil tage.

Færgehagen er en rigtig lille perle på Hadsund Syd som bruges rigtig mange – foruden bådejerne – der nyder en lille aftentur ned til fjorden, lystfiskere som lige vil fange en fisk til aftensmaden, men også mange turister lægger deres vej forbi det sted, hvor den gamle Træk-færge landede, inden den gamle bro blev bygget i 1905.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Uhyggen spreder sig i Hadsund

Dødsfald – Hadsund

Jørgen Toubro: Grin med os…

- Annonce -

Seneste artikler