ForsideAndetHuskeuge i uge 38 - Husk dem der glemmer

Huskeuge i uge 38 – Husk dem der glemmer

- Annonce -

Huskeuge i uge 38 – Husk dem der glemmer

Husk dem der glemmer, ikke fordi de er glemsomme, men fordi de har fået en demenssygdom. Hvert år i uge 38, afholder Alzheimerforeningen Huskeuge. En uge, hvor der sættes et særligt fokus på sygdommen. Målet er blandt andet, at klæde omgivelserne bedst muligt på, i forhold til hvordan man reagerer hensigtsmæssigt, når man møder et menneske, som har fået en demens sygdom.         

En mulighed er, at registre sig som demens ven på www.demensven.dk og derved være med til at bryde tabuer, og skabe et mere demens venligt Danmark. Det kan alle være med til. Det koster ikke noget, og man forpligter sig ikke til noget. Man modtager et lille lilla hjerte, som man kan bære, og derved vise omverdenen, at man er demensvenlig, og gerne vil hjælpe, hvis man møder et menneske med behov for hjælp. 

En anden mulighed er, at udbrede kendskabet til det landsdækkende demens symbol ”Håndsrækningen” og brugen af det. Symbolet gives til mennesker med demens, til at bære i det offentlige rum, og derved vise, at vedkommende måske kan få brug for en hjælpende hånd.

Symbolet modtages i en lille æske, og er fremstillet som en nål til at sætte på tøjet, et lille plastik ”skilt” med tilhørende snor til at hænge om halsen, og plads til navn, adresse og telefonnummer, som nøglering, og som en mulepose.

Desuden følger der mange klistermærker med symbolet på med. Pakken kan bestilles på nettet, eller rekvireres hos Mariagerfjord kommunes demenssygeplejersker. 

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler