Øget bundfradrag: Nu kan du tjene mere på at udleje dit sommerhus
I en tid, der for mange danskere er præget af økonomisk utryghed og generelle prisstigninger, er der nu endnu flere penge at hente for de danske sommerhusejere. Det skyldes, at bundfradraget fra årsskiftet er hævet, således de første 44.500 kroner er skattefrie, hvis sommerhuset udlejes gennem et bureau.
2023 markerer ikke alene starten på et nyt år, men også en stigning i bundfradraget for udlejning af feriehuse. Det betyder, at de mere end 220.000 danske sommerhusejere nu skattefrit kan tjene op til 44.500 kroner om året, hvis de udlejer deres sommerhus gennem et udlejningsbureau.
Hos landets største danskejede feriehusudlejer Feriepartner Danmark håber man, at det forøgede bundfradrag vil få endnu flere danskere til at tænke i cirkulær økonomi og udleje sommerhusene i de uger, hvor det alligevel står tomt:
– Vi håber, at det stigende bundfradrag vil inspirere endnu flere danske sommerhusejere til at tænke i cirkulær økonomi og tage springet ud i at udleje deres huse, når de ikke selv bruger dem. Det vil nemlig bidrage til at reducere spild og øge bæredygtigheden i branchen og derudover sikre både aktivitet og arbejdspladser i sommerhusområderne, forklarer direktør for Feriepartner Danmark, Flemming Toft Andersen.
Foruden bundfradraget på 44.500 kroner har danske husejere ligeledes mulighed for at benytte sig af et skattefrit fradrag på 40 procent af den resterende lejeindtægt.
LÆS OGSÅ: Arbejder Danmarks sødeste kassedame m/k i Mariagerfjord?
Udlejning med ro i maven
Hos Feriepartner oplever man en stigende interesse for udlejning, men udlejningsbureauet kan også mærke, at der blandt de nye udlejere er en bekymring for, om noget går galt:
– Vi oplever løbende, at nye husejere kan være utrygge ved udlejning. Men vores data viser faktisk, at der ikke er grund til bekymring. For eksempel registreres der kun skader i mindre end 0,5 procent af udlejningerne, og i disse få tilfælde er man som husejer forsikret via vores inkluderede all-risk-tryghedsforsikring, der principielt dækker enhver skade, som måtte ske i forbindelse med udlejningen, fortæller Flemming Toft Andersen og fortsætter:
– Samtidig tilbyder vi, at man som husejer kan få lov til at prøve kræfter med udlejning i en kort prøveperiode. På den måde håber vi, at fordelene ved udlejning vil skinne igennem de eventuelle utrygheder, som holder nogle sommerhusejere tilbage.
Ifølge Feriepartner Danmark bliver cirka 40.000 ud af Danmarks mere end 220.000 feriehuse i dag anvendt til udlejning.