ForsideHadsundForslag til kommuneplantillæg nr. 74 for boliger på Stadionvej 40 i Hadsund

Forslag til kommuneplantillæg nr. 74 for boliger på Stadionvej 40 i Hadsund

- Annonce -

Forslag til kommuneplantillæg nr. 74 for boliger på Stadionvej 40 i Hadsund

Udvalget for Teknik og Miljø i Mariagerfjord Kommune holder møde den 6. marts 2023, hvor der bl.a. på dagsordenen er: Forslag til kommuneplantillæg nr. 74 for boliger på Stadionvej 40 i Hadsund

Mariagerfjord Kommune har modtaget en ansøgning om at opføre boliger på Stadionvej 40, 9560 Hadsund. Projektet er ikke i overensstemmelse med kommuneplanrammen, og derfor har Fagenheden for Teknik og Miljø udarbejdet forslag til kommuneplantillæg nr. 74, der udlægger området i en ny kommuneplanramme til boligformål.

Byrådet skal tage stilling til, om forslag til kommuneplantillæg nr. 74 for boliger på Stadionvej 40, 9560 Hadsund skal sendes i offentlig høring i otte uger.

Indstilling

Direktøren for Teknik, Kultur og Klima indstiller til Byrådet:

  1. At forslag til kommuneplantillæg nr. 76 sendes i offentlig høring i otte uger.

Inddragelse

Der har været afholdt en foroffentlighedsfase efter Planlovens § 23C. I foroffentlighedsfasen er der kommet fire høringssvar.

Sagsfremstilling

Ejeren af Stadionvej 440, 9560 Hadsund har ansøgt om at opføre boliger på arealet. Da arealet ligger i en kommuneplanramme til rekreativt område, kan det ikke umiddelbart lade sig gøre. Derfor har fagenheden udarbejdet forslag til kommuneplantillæg nr. 74, som udlægger arealet i en ny kommuneplanramme HAD.B.21, Boligområde Stadionvej 40, hvor der må opføres åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse i en højde af 8,5 meter og to etager.

Arealet er desuden omfattet af Lokalplan 1.1.2. for området, der udlægger området til erhvervsformål. Dette er ligeledes ikke i overensstemmelse med ejers ønsker for arealet, og derfor vil fagenheden samtidig søge at ophæve lokalplanen for det pågældende areal. Forslag om delvis ophævelse af Lokalplan 1.1.2 er i høring ved ejer, naboer og interessenter til lokalplanområdet indtil 17. marts 2023, hvorefter forslag om delvis ophævelse vil blive forelagt Byrådet. Det er en forudsætning for vedtagelsen af kommuneplantillægget, at lokalplan er ophævet for arealet.

Det vurderes, at ejers boligprojekt kan gennemføres, uden at der skal udarbejdes en ny lokalplan til boligformål for området.

Kommentarer fra foroffentlighedsfasen

Bemærkningerne fra foroffentlighedsfasen handler fortrinsvis om konkrete forhold. For eksempel er der ønske om, at der tages hensyn til landskabelige forhold ved at bebyggelsen kun må opføres i mørke farver og højst i 1½ etage, samt at der etableres afskærmende beplantning mellem bebyggelsen og kysten. Der er også ønsker om en forbindelse mellem Stadionvej og kysten. Der er konkrete bemærkninger til, hvilke vejregler der vil gælde for de kommende boliger og at ny bebyggelse skal klimasikres. Der er også bemærkning om, at ny bebyggelse ikke må opføres indenfor strandbeskyttelseslinjen, og at afgrænsningen på det nærliggende § 3 område er blevet tilrettet, så det nu passer til de aktuelle forhold på stedet. Dette er ting, der er vigtige for et kommende projekt, og de er derfor givet videre til bygherre, men det er ikke forhold, der kan reguleres i en kommuneplanramme.

Alle bemærkningerne er vedhæftet i deres fulde længde sammen med et sammenfattende høringsnotat med fagenhedens kommentarer til bemærkningerne.

Alle bemærkningerne er sendt til ejer til orientering og udtalelse.

Fagenhedens kommentarer/indstilling

De konkrete forhold, som er nævnt i indsigelserne, kan ikke medtages eller reguleres i en kommuneplanramme. Det skal i stedet ske gennem en lokalplan eller i den konkrete sagsbehandling i forbindelse med en byggeansøgning.

Der er redegjort for de landskabelige forhold i kommuneplantillægget, hvor det vurderes, at bebyggelse i planområdet falder sammen med den bagvedliggende og højereliggende bymæssige bebyggelse i Hadsund by.

Høringsperiode

Da der er tale om et forslag til kommuneplantillæg, der ifølge Planlovens bestemmelser har været i foroffentlighed, skal planforslaget i høring i otte uger.

Økonomi

Ingen økonomiske konsekvenser

LÆS OGSÅ: På med fodboldtrøjen – i morgen er det Fodbold-trøje-Fredag

LÆS OGSÅ: Forslag til lokalplan 190/2023 for et boligområde på Østergade i Hadsund

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler