ForsideHobroÅbningskoncert i Hobro Musikforening sæson 23/24

Åbningskoncert i Hobro Musikforening sæson 23/24

- Annonce -

Åbningskoncert i Hobro Musikforening sæson 23/24

Når Hobro Musikforening slår dørene op til foreningens 56. sæson lørdag d. 23. september kl. 15:00, bliver det med en anderledes koncert, end man kunne forvente.

Det er lykkedes at få et af Danmarks mest velrenommerede ensembler til Hobro Musikforening. Trio con Brio har eksisteret siden 1999 og består af pianisten Jens Elvekjær og de to sydkoreanske søstre Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong. Med sig har de skuespilleren Søren Sætter-Lassen, der i en årrække har været ansat på Det Kongelige Teater, foruden at han er et kendt ansigt i mangfoldige danske tv-produktioner.

Grunden til denne lidt usædvanlige sammensætning er, at de fire kunstnere har sammensat et program, der tager udgangspunkt i den franske pilot og forfatter Antoine de Saint-Exupérys børnebog “Den lille prins”, der udkom i 1943 og dermed har 80 års jubilæum i år.
”Du bliver for altid ansvarlig for dét, som du har gjort tamt. Du er ansvarlig for din rose” fortælles der i bogen, og det minder os alle om, at vi i vores travle hverdag ofte glemmer det vigtigste: kærligheden og nærheden til vores nærmeste.
Den lille prins er både en børnebog og livsvisdom for voksne, og den henvender sig til alle på tværs af alder.

Søren Sætter-Lassen vil bringe os gennem bogens kapitler afvekslende med Trio con Brio, der spiller relaterende musik af en række af Europas klassiske komponister, med en fokus på franske komponister, idet Saint-Exupéry var franskmand.

Hobro Musikforening har i hver sæson 10 koncerter, hvoraf de første fem løber af stablen i dette efterår indtil jul.
Koncertrækken forsætter søndag d. 8. oktober kl. 15:00 med klavermusik i hænderne på den unge pianist David Munk-Nielsen, der vil spille musik af bl.a. Bach, Chopin, Sibelius samt Rachmaninov.

Andreas Brantelid er en af verdens førende cellister, og han genbesøger Hobro Musikforening sammen med sin faste pianist; nordmanden Christian Ihle Hadland. Det foregår lørdag d. 28. oktober kl. 15:00.

Randers Kammerorkester besøger også Hobro Musikforening med musik af Haydn, Thorvaldsdottir, Åse Hedström, Anders Nordentoft og de slutter koncerten d. 15. november kl. 15:00 med et uddrag af Händels Fireworks Music.
Alle disse koncerter finder sted på Hobro Musikforenings faste koncertsted, som er festsalen på Mariagerfjord Gymnasium.

I et samarbejde med Mariager Kirke slutter årets koncerter af med et af musikhistoriens absolutte hovedværker: Bachs Juleoratorium. Denne koncert finder sted søndag d. 3. december kl. 15:00 i Mariager Kirke. Orkestret udgøres af musikere fra Odense Symfoniorkester, og solisterne er Louise McClelland, sopran – Linnéa Lomholt, alt – Emil Lykke, tenor og Leif Jone Ølberg, bas.
Coro Misto synger det store korparti og det hele holdes sammen af dirigenten Søren Birch.

Som medlem af Hobro Musikforening har man adgang til samtlige sæsonens 10 koncerter for kun 350 kr., men man kan også købe billetter til enkelte koncerter. Man kan se meget mere på foreningens hjemmeside:” www:hobromus.dk ”.

LÆS OGSÅ: AMBU FEST: Søndagens program – ses vi?

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler