ForsideMariagerfjordÅrets første student på Mariagerfjord Gymnasium

Årets første student på Mariagerfjord Gymnasium

- Annonce -

Årets første student på Mariagerfjord Gymnasium

Fredag eftermiddag strøg flaget til tops for at fejre årets første student på Mariagerfjord Gymnasium. Sam Nikolaj Lauridsen fik sin studenterhue efter sin sidste eksamen i engelsk, og dét blev fejret med blomster og masser af lykønskninger.

Sam har gået på VHF (Visiteret HF), hvor han har fået nye venner, blevet klogere på sig selv og styrket sin faglige selvtillid. VHF er en vigtig uddannelse, understreger han: 

– Det er én af de eneste uddannelser, som ikke diskriminerer på baggrund af diagnoser. Faktisk prøvede jeg at søge ind i en autismeklasse et andet sted, men dengang havde jeg ikke en autismediagnose, og derfor kunne jeg ikke blive optaget. Det blev min redning, at VHF ikke skelner mellem diagnoser, men i stedet fokuserer på personen bag ansøgningen, siger Sam og fortsætter:

– På Mariagerfjord Gymnasium har jeg fået rigtig meget støtte. Det har betydet, at jeg kommer ud med et bedre mentalt helbred og ikke er så stresset, som jeg plejede at være. Jeg er klar til at tage hul på et nyt kapitel, og det havde jeg ikke været, hvis det ikke havde været for VHF. Så tror jeg, det havde været en helt anden historie.

Foto: Mariagerfjord Gymnasium

Sam vil nu søge ind på universitetet og krydser fingre for at kunne starte på psykologi-studiet. Det har hele tiden været drømmen, og gymnasietiden har bekræftet ham i, at den kan blive til virkelighed, fortæller han.

Og der er flere glade studenter på vej: Mandag d. 24/6, tirsdag d. 25/6 og onsdag d. 26/6 går det løs med studenterhuer og store smil. Efter den sidste eksamen træder de ud på den røde løber i Grønnegården, hvor familie og venner står klar til at fejre dem.

Fredag d. 28/6 kl. 15.00 holder gymnasiet dimission i Hobro Idrætscenter. Omkring 170 studenter (HF, STX og VHF) dimitterer i år fra Mariagerfjord Gymnasium.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler