ForsideHadsundÅrets sidste gåtur med Soroptimisterne Mariager Fjord blev en stor succes

Årets sidste gåtur med Soroptimisterne Mariager Fjord blev en stor succes

- Annonce -

Årets sidste gåtur med Soroptimisterne Mariager Fjord blev en stor succes

I sidste uge var der ca. 105 deltagere i en tur i skoven nær Veddum, hvor deltagerne hørte den spændende historie om modstandsgruppen i Veddum. 

Faketa Leto, der er aktiv hos Soroptimisterne Mariager Fjord fortæller, vi var så heldige, at 96-årig Bruno Brun havde sagt ja til at fortælle os tæt på stedet, hvordan modstandsgruppen har fungeret og hvordan de hurtig skulle reagere.

I Trommelholt området blev der i 1945 kastet våben ned, som blev bragt til Gunnerup. Våbentransporten foregik som regel om aftenen i en bil, eskorteret af en 4-6 mand på cykel. Når der var en hilsen til Bobby på Radio BBC i april 1945, så var ”Veddum-gruppen” klar til at modtage nedkastningerne.

Vi fik desværre ikke tid til at komme forbi Voldstedet Gårdsens Vold, der er fredet i klasse B. efter borgen, slutter Faketa Leto. 

Soroptimisterne Mariager Fjord har også deltaget i Fjordens Dag og uddelt Verdens Bedste Nyheder

Fredag den 8. september fik 3 morgenfriske Soroptimister delt avisen med Verdens Bedste Nyheder ud på Hobro Station. Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver positiv journalistik om løsninger på denne verdens udfordringer.

3 morgenfriske Soroptimister delte avisen med Verdens Bedste Nyheder ud på Hobro Station Foto: Privat

I søndags var der nogle Soroptimister i Stinesminde til Fjordens Dag. Hvor de havde en bod med rigtig mange lækkerier, bla. brød, kager og syltetøj lavet af vores dygtige Soroptimist medlemmer. Der var også meget håndarbejde, strikkede karklude, viskestykker, halstørklæder, huer m.m.

Faketa Leto (i midten) havde sammen med de andre deltagere i boden travlt til Fjordens Dag. Foto: Privat

LÆS OGSÅ: Julekoncert med Lene Siel i Arden Kirke

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler