ForsideMariagerfjordÆndringer i Regeringen

Ændringer i Regeringen

- Annonce -

Ændringer i Regeringen

I et nyhedsbrev fra Statsministeriet oplyses der, at der i dag vil være følgende ændringer i Regeringen:

Vicestatsminister, økonomiminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen fritages for stillingen som økonomiminister. Troels Lund Poulsen fortsætter som vicestatsminister og forsvarsminister.

Samtidig indtræder regionsrådsformand for Region Syddanmark, 1. næstformand i Danske Regioner og næstformand for partiet Venstre Stephanie Lose i regeringen som økonomiminister.

Herudover udnævnes Morten Dahlin til minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde, og Mia Wagner udnævnes til digitaliseringsminister og minister for ligestilling.

Statsministeren præsenterer de nye ministre for Hendes Majestæt Dronningen kl. 11. Der vil herefter være doorstep på Amalienborg Slotsplads.

Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm og digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre Holst udtræder samtidig af regeringen og modtages i afskedsaudiens hos Hendes Majestæt Dronningen kl. 11.45.

Der vil være overdragelse i de berørte ministerier som følger:

Kl. 14.00 Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Kl. 15.00 By-, Land- og Kirkeministeriet

Samtidig nedsætter regeringen et nyt stående Grønt Udvalg med finansministeren som formand og vicestatsministeren og forsvarsministeren, udenrigsministeren, miljøministeren, ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri og klima-, energi- og forsyningsministeren som faste medlemmer. Som konsekvens af etableringen af Grønt Udvalg nedlægges Udvalget for Grøn Omstilling.

Det er endvidere besluttet, at finansministeren fremover kan ansætte op til tre særlige rådgivere i forbindelse med oprettelsen af Grønt Udvalg, og at ministre, der er medlem af Regeringens Koordinationsudvalg, fremover kan ansætte op til to særlige rådgivere. Rammerne for ansættelse af særlige rådgivere kan findes her.

En opdateret statsrådsrækkefølge kan findes her, og en opdateret oversigt over sammensætningen af regeringsudvalgene kan findes her.

LÆS OGSÅ: Karatekæmper fra Hadsund Karate Skole kæmpede sig til finalen ved verdensmesterskabet i Japan

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler