ForsideMariagerfjordAfpresset med falsk billede

Afpresset med falsk billede

- Annonce -

Afpresset med falsk billede

-En 20-årig nordjysk mand anmeldte tirsdag en episode, som var indtruffet efter en chatsession på det sociale medie Instagram, oplyser Nordjyllands Politi i døgnrapporten og fortsætter:

-Et billede af anmelders ansigt var blevet redigeret på en ukendt krop og den ukendte profil truede med at sende billedet til familie og venner, hvis ikke den 20-årige sendte 2.000 kr. til en udenlandsk konto. 

Undgå digital afpresning

Digital afpresning er, hvis du fx modtager en e-mail eller andet digitalt, hvor en person truer med at gennemføre en uønsket handling, hvis ikke du betaler et beløb inden for en bestemt tidsfrist. Denne type afpresningsmails rammer ofte mange modtagere på én gang, og det karakteriseres som masseafpresning.

Afsenderen påstår ofte at have adgang til modtagerens computer og være i besiddelse af browserhistorik og/eller pornografisk materiale optaget med computerens webcam. Afsenderen truer med at videresende billederne til alle modtagerens kontakter, hvis vedkommende ikke betaler et beløb – ofte i Bitcoins – inden en tidsfrist.

Se mere her: https://politi.dk/oekonomisk-svindel-paa-nettet/forebyg-oekonomisk-svindel-paa-nettet/undgaa-digital-afpresning

LÆS OGSÅ: Fødselsdag

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER

Kanonslag beslaglagt 

- Annonce -

Seneste artikler