ForsideMariagerfjordAfsløring i byrådssalen i Hadsund

Afsløring i byrådssalen i Hadsund

- Annonce -

Afsløring i byrådssalen i Hadsund

Jenny Hansens Vævekunst forskønner byrådssalen i Hadsund.

Jenny Hansen er kendt og anerkendt vidt og bredt i de danske kunstkredse for hendes smukke gobeliner, og så har hun udstillet for selveste hendes kongelige højhed Dronning Margrethe. Jo, Jenny Hansen fra Hobro er en af Danmarks helt store kapaciteter, når det gælder den svære vævekunst. Nu kan Jenny imidlertid sætte endnu en velfortjent fjer i hatten. Hun har nemlig fået æren af at udsmykke byrådssalen i Hadsund.

Det er gobelinerne ‘Gudenåen’ og ‘Siv’, som nu hænger på den prominente plads i fjordkommunes fineste sal. De blev afsløret på det sidste byrådsmøde inden jul til politikernes uddelte begejstring. Borgmester Mogens Jespersen er glad for den smukke kunstneriske julegave, som kommer alle til gode, der lægger vejen forbi byrådssalen i Hadsund.

– Hvor er det herligt, at vi har fået en ny flot udsmykning, som giver vores byrådssal et løft. Jenny Hansen er et godt eksempel på en lokal kunstner, hvis smukke og unikke værker vækker opsigt og henrykkelse i hele Danmark, siger Mogens Jespersen.

Det er Ny Carlsbergfondet og Hobro Kunstsamling, der står bag den kunstneriske julegav med gavmilde bidrag på henholdsvis 200.000 kr. og 50.000 kr. til indkøb af gobelinen ‘Gudenåen’, mens Gobelinen ‘Siv’ stilles til rådighed af Hobro Kunstsamling.

Det er Kultur- og Fritidsudvalget, som i samarbejde med Hobro Kunstsamling, har peget på gobelinen “Gudenåen”, da den var udstillet på Kunstetagerne i Hobro.

Fremragende ambassadør

Borgmester Mogens Jespersen ser udsmykningen af byrådssalen som en flot cadeau til Jenny Hansens mangeårige virke som udøvende kunstner.

– Jenny er nok vores mest anerkendte kunstner, og hun er både et kæmpe aktiv for vores kulturliv og en fremragende ambassadør for Mariagerfjord Kommune. Jeg og mine byrådskolleger synes, det er helt på sin plads, at hendes smukke gobeliner nu får en markant placering i Jennys hjemkommune.

Jenny Hansen er da også glad for, at netop hendes gobeliner nu pryder rådhuset i Hadsund.

– ‘Gudenåen’ blev oprindeligt udstillet på Vendsyssel Kunstmuseum i forbindelse med min 70 års fødselsdag og sidenhen har det været udstillet på Kunstetagerne. Jeg er glad for, at værket sammen med ‘Siv’ nu får en fast placering i Byrådssalen i Hadsund, hvor der bliver passet rigtig godt på dem, siger Jenny Hansen.

Jenny Hansen fortæller om hvordan hun udarbejder en gobelin fra ide til færdigt kunstværk. Foto: Mariagerfjord kommune


Gobelinen Gudenåen er inspireret af åens snoning ved Mossø og måler 2,20 gange 3,35 meter. Det er stort arbejde at farve garnet og væve de store gobeliner. Jenny Hansen oplyser i den forbindelse, at Gudenåen repræsenterer godt og vel et års arbejde.

Jenny Hansen er ingen novice ud i væveriet. I 1973 købte Jenny Hansen sin første skaftevæv og siden 1987 har hun perfektioneret den moderne gobelinvævning. Vævningen kræver stor håndværksmæssig kunnen og en enorm tålmodighed. Især når man som Jenny Hansen arbejder med store størrelser på mere end to gange tre meter. Naturen er Jennys største inspirationskilde, hvor hun især er optaget af farver, former og skyggevirkninger.

Som et led i fornyelsen flytter portrætterne af den gamle Hadsund Kommunes fire borgmestre ud i rådhusets indgangsparti. Mariagerfjord Kommune leder stadig efter den helt rigtige placering til maleren Sven Schous værk ‘Tre Danaider i Hadsund’, der i sin tid blev skænket til Hadsund Kommune af kunstnerens hustru, Johanne Schou.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -
RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet