ForsideMariagerfjordKonservative: Vi bevidner et aftalebrud af dimensioner i Mariagerfjord

Konservative: Vi bevidner et aftalebrud af dimensioner i Mariagerfjord

- Annonce -

Konservative: Vi bevidner et aftalebrud af dimensioner i Mariagerfjord

Af Kristian Willadsen bestyrelsesmedlem Det Konservative Folkeparti Mariagerfjord

Aftalebrud i Mariagerfjord

På valgnatten den 16. november 2021 blev 4 partier enige om at indgå konstituering for den nuværende periode i byrådet i Mariagerfjord. Venstre har – uden at orientere vælgerforeningens bestyrelse for Det Konservative Folkeparti i Mariagerfjord – valgt at opsige konstitueringen, og i udvalget for Kultur- og Fritid valgt at fratage Jens-Henrik Kirk formandsposten. Dette er netop sket i dag, og vi bevidner et aftalebrud af dimensioner. Det var vores fremgang, der kunne sikre Mogens Jespersen sin sidste periode som borgmester.

Vi får ingen saglige begrundelser for denne opsigelse af samarbejdet fra Venstres side, og derfor kan det kun betegnes som et personligt opgør.
Ingen – hverken borgmester eller vælgerforeningsformanden fra Venstre – har kontaktet os og fremsat påstande om et betændt, vanskeligt eller umuligt samarbejde.
Det undergraver troen på aftaler, og selvom vi medgiver, at der intet juridisk er at komme efter, er dette uden sidestykke moralsk forkasteligt – både for os som konstitueringsparti og for de vælgere, der gav os et klart mandat til en blå konstituering.

Vi forstår ikke, at man vælger at få stemt to markante udvalgsformænd ud fra henholdsvis Dansk Folkeparti og Konservative, som har overholdt deres budgetter, men freder formanden for Sundhed- og Omsorg (V), hvor der mangler 40 millioner i kassen, og som netop har ført til, at denne sag eksploderede.

Socialdemokratiet har den 4.12 medgivet, at der har fundet flere samtaler sted mellem S og V, og dette understøttes af den nyvalgte formand for Teknik- og Miljø. Det forlyder, at disse samtaler strækker sig over flere uger. Igen har ingen varslet hverken byrådsgruppen eller det organisatoriske bagland.Vi er bekymret for den uro, det her vil skabe i forvaltningen og for de mange ansatte, der arbejder i kommunen, og vi er stærkt bekymrede for den visionsplan, som netop er vedtaget og gerne skulle få flere borgere til at flytte til vores område.

At Venstre har valgt at forlade samarbejdet, er deres beslutning, og vi kan kun opfordre de resterende blå partier, og dem, der vil søge om at komme til at blive en del af det kommende byråd 2025-2029, til at forsøge at genetablere tilliden til det borgerlige samarbejde – der tilsyneladende skal være uden Venstre.

Print Friendly, PDF & Email
- Annonce -

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

RELATEREDE ARTIKLER
- Annonce -

Seneste artikler

error: Indholdet er beskyttet